Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Duplantis drag – gör som idolerna: ”Galet”

Friidrottsstjärnan berättar om galna reaktionerna
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Armand Duplantis får en egen gala. 

I februari arrangeras en tävling i Uppsala där världens bästa stavhoppare kommer att göra upp. 

– Det kommer bli galet kul och vi kommer att sikta mot höga höjder, säger Duplantis i ett pressmeddelande. 

Sergej Bubka har haft en. 

Renaud Lavillenie har haft en. 

Armand Duplantis vill inte vara sämre än sina idoler – han har ju redan överträffat deras sportsliga prestationer – och får nu en egen stavhoppsgala i Sverige. 

Den 9 februari kommer Duplantis klubb Upsala IF att stå värd för Beijer Stavhoppsgala. Tävlingen avgörs i IFU Arena, som kan ta in drygt 2000 åskådare. 

– Jag är oerhört glad att min klubb, Upsala IF Friidrott, arrangerar den här stavhoppsgalan. Att få tävla på hemmaplan i Uppsala tillsammans med världens bästa stavhoppare, i hallen där jag tillbringat så många timmar av träning, betyder väldigt mycket för mig.  Det kommer bli galet kul och vi kommer att sikta mot höga höjder, säger OS-guldmedaljören i ett uttalande på svenska friidrottsförbundets hemsida

Enligt pressmeddelandet ska ”tio av världens bästa stavhoppare” delta, men det är inte klart vilka det blir. 

– Att världens bästa stavhoppare tillsammans med Mondo kommer att göra upp om vem som hoppar högst inne i vår fina friidrottshall på IFU arena känns väldigt inspirerande. Den här tävlingen har alla förutsättningar att ge publiken en fantastisk idrottsupplevelse , säger Henrik Wennberg, sportchef i Upsala IF Friidrott. 

Just nu är Armand Duplantis i Louisiana där han växte upp, och hoppas snart få sällskap av svenska flickvännen Desiré Inglander. 

Nästa säsong, kanske redan under galan i Uppsala, hoppas Duplantis kunna bjuda friidrottspubliken på nya storslagna prestationer. 

– Nu när jag har mitt OS-guld, dessutom vid så ung ålder, så kan jag sikta på att göra något galet i stället, sa Duplantis till SportExpressen i november. 

Kajsa Bergqvist berättar om valet att ta över som förbundskapten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.