Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dundrar mot SOK: ”De får öppna ögonen nu”

Solomon under EM-finalen. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

BERLIN/STOCKHOLM. Napoleon Solomon blev tolva på 3 000 meter hinder.

Efter loppet riktade Solomon kritik mot förbundet.

– Vi atleter kan inte ta kritiken varje gång det blir mästerskap och man inte gör bra ifrån sig. Det är helt otroligt, säger Naopoleon Solomon.

Svenske Napoleon Solomon var länge med i täten och utmanade om en medalj herrarnas 3000 meter hinder. Men när farten ökade på slutet hade han svårt att hänga med. Dessutom tappade Solomon olyckligt fotfästet på ett hinder i slutet. Han föll, skrapade upp armen lätt och tappade flera placeringar. 

– Jag vet inte varför jag föll, jag var ganska trött. Jag har inte jobbat så mycket på fartväxlingar. Jag är ju en 5000- och 10 000-meterslöpare egentligen, säger Naopleon Solomon.

Efter loppet var han besviken på den uteblivna medaljen – men stolt över att han tagit sig ända till EM-final.

– Från grund och början har jag tagit mig helt själv hit till EM. Jag har tagit mig hit, varit min egen tränare, till VM och EM. Jag har gjort det här på mitt eget sätt, säger den svenska löparen.

Solomon: ”Det är ingen som är där för oss”

Men det har inte enbart varit positivt att göra det helt själv. Solomon säger att han gärna hade sett mer stöttning från förbundet och SOK. 

– Det kanske är dags att hitta en riktigt bra tränare. Men det krävs också att landslaget satsar. Man kan inte lägga hur mycket pengar som helst. De får öppna ögonen i SOK. Jag har varit bra sedan jag var femton. Det är synd att det inte är någon som är där för oss, säger Napoleon Solomon.

– Vi atleter kan inte ta kritiken bara varje gång det blir mästerskap och man inte gör bra ifrån oss. Det är helt otroligt. Det är ingen som ser oss när vi tränar, det är ingen som lägger pengar på oss.

 

SVT sänder alla tävlingar under friidrotts-VM i Berlin.

LÄS MER: Allt du behöver veta om friidrotts-EM 2018 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!