Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det norska stödet till Emma: "Skitbra gjort"

MOSKVA/STOCKHOLM. Jelena Isinbajeva var kritisk mot Emma Green-Tregaros nagelprotest mot de ryska anti-homolagarna.

Men norska löpstjärnan Isabelle Pedersen står bakom svenskan till fullo.

– Det var skitbra gjort, säger Pedersen till SportExpressen.se.

Emma Green-Tregaro tysta protest mot de ryska hbtq-lagarna – att måla sin naglar i regnbågens färger – väckte uppmärksamhet runtom i världen.

Bland annat gick den ryska stavhoppsstjärnan Jelena Isinbajeva, nykorad världsmästarinna, ut och kallade tilltaget för "respektlöst".

"Skitbra gjort"

Men när SportExpressen.se talar med den norska löpstjärnan Isabelle Pedersen efter hennes försöksheat på 100 meter häck hyllar hon svenskans ställningstagande.

– Jag tycker att det var fantastiskt bra gjort. Den lagen som de har i Ryssland är för korkad. Det är inte viktigt vem du gillar. Det viktiga är att du gillar någon att personen gillar dig tillbaka. Jag tycker att det var helt fantastiskt. Men att det skulle bli så här stort visste ingen, säger Pedersen.

Vad tycker du om Isinbajevas replik?

– Det vill jag inte kommentera, för jag känner inte till bakgrunden. Men jag stöttar Emma. Det var skitbra gjort.

Har ni i norska landslaget pratat om att göra något liknande? 

– Jag skulle gärna göra det, men jag har inte förberett något. Men en av mina bästa kompisar är homosexuell och jag är uppvuxen med att man inte ska döma någon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.