Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det kanske inte finns nåt vi kan göra bättre?”

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT NYHETSBYRÅN

Karin Torneklint har tackat för sig. 

Nu börjar Kajsa Bergqvist-eran. 

– Det har varit en dröm att få den rollen, säger förbundskaptenen. 

Efter åtta år som förbundskapten tackade Karin Torneklint för sig efter storsegern i Finnkampen på Stockholms stadion. Efteråt var hon känslosam och beskrev det hela som ”vemodigt”, men hon poängterade samtidigt att det är rätt tid att kliva åt sidan. 

– Jag kände förra året när pandemin slog till och allt var osäkert att jag inte ville sluta. Jag ville inte utsätta någon för den ovissheten som rådde då.

– Men så här ett år senare så är det rätt tid att sluta. Under sommaren har jag känt att jag inte har tillräcklig med energi, och då ska man sluta. Det är ingen god idé att fortstätta om man har den känslan, säger Torneklint. 

Bergqvist om nya jobbet: ”Se var vi står nånstans”

Kajsa Bergqvist är numera ny förbundskapten. Bergqvist har under den senaste tiden gått parallellt med Torneklint för att lära sig. I helgen hade duon ett gemensamt förbundskaptensansvar. 

– Det känns väldigt bra. Det har varit en dröm att få den rollen. Jag har haft fantastisk tid de senaste veckorna med Karin där jag fått lära mig av henne. Nu tar jag över så det ska bli väldigt kul att få sätta min prägel på det här. 

Vad vill du sätta först som ny förbundskapten? 

– Det är lite för tidigt att säga nu. Det viktigaste för mig är att se var vi står nånstans och sen se vad som kan göras ännu bättre. Det kanske inte finns nåt vi kan göra bättre...? Eller så att vi måste utveckla det som redan är bra. Vi har en otrolig kompetens i det här landet med många duktiga ledare som tar fram duktiga utövare. 

Karin Torneklint kommer inte kliva av direkt. Härnäst väntar en månad tillsammans med Kajsa Bergqvist för att visa vägen. 

– Det är mycket praktiskt som ska göras de närmaste veckorna. Vi ska sätta en budget till mästerskapen som kommer och dessutom tycker jag att det är bra att Karin är kvar för att vägleda mig och hur man har gjort tidigare åren. Därefter börjar uppladdningen för ett nytt OS och vilka som är aktuella för SOK-programmet. 

Kajsa Bergqvist har under karriären bland annat vunnit tre VM-guld, ett EM-guld och ett OS-brons

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.