Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det blev exakt så som jag tänkt mig”

Khaddi SagniaFoto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN
Sofi FlinckFoto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Andreas KramerFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Tre svenskar finalklara efter torsdagens försök i friidrotts-EM i Berlin: i 800 meter, spjut och längdhopp. 

– Det blev exakt så som jag tänkt mig. Jag ville gå upp längst fram och kontrollera loppet. För jag vet att jag är bra just nu, säger Kramer till TT.

Flera svenskar stod för goda prestationer under torsdagens tävlingar i Friidrotts-EM i Berlin. En av dem var Andreas Kramer, 21 som enkelt sprang förbi regerande världsmästaren och fransmannen Pierre-Ambroise Bosse och sprang hem kvalloppet på 800 meter. 

– Det blev exakt så som jag tänkt mig. Jag ville gå upp längst fram och kontrollera loppet. För jag vet att jag är bra just nu, säger Kramer till TT.

Kramer är vidare till semifinal. 

”Det blev exakt som jag tänkt mig”

Ännu en svensk medaljchans är Sofi Flink som tog sig vidare till EM-final i spjut efter att ha kastat 59,58 i sitt tredje och sista kvalkast. 

Ett kast som tog henne vidare på en niondeplats av kvalets tolv efter hennes två tidigare 57-meters kast. Endast fem kastare låg under kvalgränsen på 60,50.

Ytterligare ett medaljhopp är längdhopperskan Khaddi Sagnia som även hon, under torsdagen blev klar till final.