Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är skandal – han har stulit en medalj”

Orlando OrtegaFoto: SRDJAN SUKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Situationen i frågaFoto: SVT

Orlando Ortega kallar VM-finalen på 110 meter häck för ”en skandal”. 

Den spanska stjärnan hindrades nämligen av rivalen Omar McLeod i sin medaljjakt.

– Han har stulit en medalj, säger Ortega enligt Marca.

VM-finalen på 110 meter häck blev dramatisk. Amerikanen Grant Holloway fick bäst start, men den regerande mästaren Omar McLeod såg ut att närma sig. Jamaicanen hamnade dock ur kurs, sprang in i den sista häcken och föll till marken. 

Fallet gjorde även att han bromsade upp Orlando Ortega, som sprang på banan bredvid, rejält. Den spanska häckveteranen såg ut att gå mot medalj, men slutade femma efter att ha störts av McLeod.

– Han kommer helt ur rytmen och missar medaljen där. Han hade kunnat knipa ett silver eller brons, sa experten Kajsa Bergqvist i SVT. 

”Det är ett rån – en skandal”

Efter loppet var Ortega ordentligt uppretad. 

– Jag saknar ord. Det är ett rån, en skandal. IAAF måste göra någonting åt detta, för det är inte första gången, säger han till Marca.

– Precis när jag är i medaljposition springer McLeod in på min bana. Han har stulit en medalj, jag kunde ha kämpat om guldet. Ett års jobb för det här, och så händer det här i finalen. Det är otroligt. Jag förstår att vi kan nudda varandras händer och att det blir friktion, men jag kan inte acceptera det här. Jag accepterar om de springer bättre än mig, men inte det här, säger han till Marca.