Sanna Kallur fick kritik under sin kamp. Foto: PATRIK C ֖STERBERG / STELLA PICTURESSanna Kallur fick kritik under sin kamp. Foto: PATRIK C ֖STERBERG / STELLA PICTURES
Sanna Kallur fick kritik under sin kamp. Foto: PATRIK C ֖STERBERG / STELLA PICTURES
Karin Storbacka Foto: DANIEL STILLER/BILDBYRÅNKarin Storbacka Foto: DANIEL STILLER/BILDBYRÅN
Karin Storbacka Foto: DANIEL STILLER/BILDBYRÅN
Kaisa Mäkäräinen är 35 år – och ifrågasatt. Foto: PÅL BERGSTAD / STELLA PICTURESKaisa Mäkäräinen är 35 år – och ifrågasatt. Foto: PÅL BERGSTAD / STELLA PICTURES
Kaisa Mäkäräinen är 35 år – och ifrågasatt. Foto: PÅL BERGSTAD / STELLA PICTURES

”Det är pinsamt att du fortfarande håller på”

Publicerad

Sanna Kallur retade upp delar av svenska folket när hon vägrade lägga av.

Nu berättar den finska löparstjärnan Karin Storbacka om samma problem i vårt östra grannland.

– Det gör mig alltid lika irriterad, säger Storbacka till Yle.

När ska man egentligen avsluta sin karriär? Hur länge är det värt att kämpa vidare, när framgångarna inte kommer?

Vi känner kanske framför allt igen diskussionen från de åtta långa år som Sanna Kallur kämpade för att komma tillbaka efter sin envisa benskada.

Många blev direkt provocerade av att Kallur inte slängde upp skorna på hyllan.

– Det är så konstigt, säger Kallur i en intervju med SportExpressen från 2013.

– Det kostar inte någon någonting och jag gör ingen skada. Det är inte så att jag stör någon annan. Om man irriterar sig på mig så är det bara att stänga av tv:n.

 

LÄS MER: Sanna Kallur berättar om sina mentala problem 

"Du ska skämmas"

Hennes kamp fick ett lyckligt slut. Sanna Kallur kom tillbaka och fick springa både EM och OS innan hon valde att tacka för sig.

Men nu diskuteras alltså samma sak i Finland.

Yle uppmärksammar i dag att det redan pratas om att skidskyttegiganten Kaisa Mäkäräinen, 35, borde lägga av – trots att hon toppar världscupen. Och löparstjärnan Karin Storbacka, som nyligen valde att avsluta sin elitsatsning, kommenterar det hela.

– Jag har reagerat på det, säger Karin Storbacka.

– Om du inte längre är på topp så ska du skämmas om du fortsätter. Du ska helst bara sluta, för att det är lite pinsamt om du fortfarande håller på och får delta i de stora jättestora tävlingarna, men inte tar medaljer.

Hon fortsätter:

– Jag har varit med om det flera gånger och det gör mig alltid lika irriterad. Vänner från andra länder har inte samma press på sig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag