Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är inte möjligt – är en makalös tid”

Armand Duplantis tvingades bryta tävlingen efter två hopp. 

Men friidrottsgalan i Lievin bjöd trots det på flera imponerande insatser – där Gudaf Tsegays kross av världsrekordet på 1500 meter stack ut.

– Det är inte möjligt, säger kommentatorn Niklas Nord i SVT.

Den svenske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis vann visserligen stavtävlingen efter att ha flugit över 5,86, men valde därefter att avbryta hoppandet efter en känning i baksidan. 

Men det var andra friidrottare som stod för mer iögonfallande resultat under kvällen. 

Den norska medeldistanslöparen Jakob Ingebrigtsen sprang 1500 meter på 3:31,80, den femte snabbaste tiden inomhus någonsin och ett nytt Europarekord. 

Senare under kvällen slog etiopiskan Gudaf Tsegay till på samma distans. 

Gudaf Tsegay slog världsrekord

Tsegay visade tidigt i loppet tendenser på en strålande form, och gick vid flera tillfällen upp och knuffade på farthållarna för att få dem att öka tempot. 

När Tsegay till slut gick upp i ensam ledning skruvade hon upp farten på egen hand och gick i mål på smått osannolika 3:53,09. 

Tiden är ett nytt världsrekord – drygt två sekunder snabbare än Genzebe Dibabas tidigare rekord från 2014. 

– Det är inte möjligt, det är inte möjligt. Vad säger man? Det är en makalös tid, säger kommentatorn Niklas Nord i SVT:s sändning. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.