Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Den nye Bolt” klar för tävling i Sverige

Christian Coleman. Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

Han pekas ut som “den nya Usain Bolt”.

Nu är sprintfantomen Christian Coleman klar för start i Sverige.

SportExpressen kan avslöja att 22-åringen springer 200 meter på Bauhausgalan på Stockholms Stadion.

– Det ska bli kul att se om han kan slå stadionrekordet, säger den assisterande tävlingschefen Johan Engberg

Säsongen har inte startat helt enligt plan för Christian Coleman.

Tanken var att 22-åringen skulle springa 100 meter på Diamond League-galan i Shanghai i förra veckan – men han tvingades lämna återbud i sista stund. Beskedet skapade en hel del spekulationer och varken hans coach eller agent ville berätta exakt vad orsaken var.

Någon större fara verkar det dock inte vara med den amerikanske stjärnan. Redan nu har han nämligen lämnat klartecken för en ny start – på svensk mark.

Enligt uppgifter till SportExpressen har Christian Coleman precis meddelat att han vill springa 200 meter på Bauhausgalan, som avgörs den 10 juni på Stockholms Stadion. Och arrangören välkomnar honom så klart med öppna armar.

– Han är vår nya superstjärna och vi är väldigt glada att han väljer att komma hit, säger Johan Engberg som är assisterande tävlingschef för galan.

Christian Coleman kommer till Bauhausgalan

Han fortsätter:

– Det är ju en riktig legendar som har stadionrekordet på 200 meter just nu – Michael Johnson, 19,77. Det ska bli kul att se om Coleman kan överträffa det rekordet och bli en sprinter av samma status som Johnson.

Coleman vann tidigare i år VM-guld på 60 meter och har just nu även världsrekordet på samma distans (6.34).

Målas upp som ”den nye Bolt”

Många ser honom som arvtagaren till Usain Bolt, som i fjol valde att slänga upp spikskorna på hyllan. Den jämförelsen är han själv dock inte helt bekväm med.

– Bolt har gjort så mycket för sporten och det kommer alltid att göras jämförelser, men jag gillar inte riktigt det, förklarade Coleman på en presskonferens tidigare i våras.

– Jag vill inte vara “den nya Usain Bolt”, jag vill vara Christian Coleman. Och om några år kanske folk kommer att ställa sig frågan: “Vem blir den nya Christian Coleman?”

Sen tidigare har även svenska toppnamn som Armand Duplantis, Daniel Ståhl, Khaddi Sagnia och Lovisa Lindh lämnat klartecken för start i Bauhausgalan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!