Christian Coleman. Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅNChristian Coleman. Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Christian Coleman. Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅNFoto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

”Den nye Bolt” klar för tävling i Sverige

Publicerad

Han pekas ut som “den nya Usain Bolt”.

Nu är sprintfantomen Christian Coleman klar för start i Sverige.

SportExpressen kan avslöja att 22-åringen springer 200 meter på Bauhausgalan på Stockholms Stadion.

– Det ska bli kul att se om han kan slå stadionrekordet, säger den assisterande tävlingschefen Johan Engberg

Säsongen har inte startat helt enligt plan för Christian Coleman.

Tanken var att 22-åringen skulle springa 100 meter på Diamond League-galan i Shanghai i förra veckan – men han tvingades lämna återbud i sista stund. Beskedet skapade en hel del spekulationer och varken hans coach eller agent ville berätta exakt vad orsaken var.

Någon större fara verkar det dock inte vara med den amerikanske stjärnan. Redan nu har han nämligen lämnat klartecken för en ny start – på svensk mark.

Enligt uppgifter till SportExpressen har Christian Coleman precis meddelat att han vill springa 200 meter på Bauhausgalan, som avgörs den 10 juni på Stockholms Stadion. Och arrangören välkomnar honom så klart med öppna armar.

– Han är vår nya superstjärna och vi är väldigt glada att han väljer att komma hit, säger Johan Engberg som är assisterande tävlingschef för galan.

Christian Coleman kommer till Bauhausgalan

Han fortsätter:

– Det är ju en riktig legendar som har stadionrekordet på 200 meter just nu – Michael Johnson, 19,77. Det ska bli kul att se om Coleman kan överträffa det rekordet och bli en sprinter av samma status som Johnson.

Coleman vann tidigare i år VM-guld på 60 meter och har just nu även världsrekordet på samma distans (6.34).

Målas upp som ”den nye Bolt”

Många ser honom som arvtagaren till Usain Bolt, som i fjol valde att slänga upp spikskorna på hyllan. Den jämförelsen är han själv dock inte helt bekväm med.

– Bolt har gjort så mycket för sporten och det kommer alltid att göras jämförelser, men jag gillar inte riktigt det, förklarade Coleman på en presskonferens tidigare i våras.

– Jag vill inte vara “den nya Usain Bolt”, jag vill vara Christian Coleman. Och om några år kanske folk kommer att ställa sig frågan: “Vem blir den nya Christian Coleman?”

Sen tidigare har även svenska toppnamn som Armand Duplantis, Daniel Ståhl, Khaddi Sagnia och Lovisa Lindh lämnat klartecken för start i Bauhausgalan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag