Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De spreds över världen – jag garvar varje dag”

Daniel Ståhls tacktal: ”Hade inte varit möjligt utan er”

Daniel Ståhl gjorde succé när han tog VM-guld i Doha i höstas. Svensken hyllades för sina insatser – både i och utanför diskusringen.

– Det är roligt med de bilderna. Det blev en succé i sociala medier i hela världen, säger Daniel Ståhl i TV4:s Nyhetsmorgon.

2019 blir ett svårt år att slå för Daniel Ståhl.

Den svenske stjärnan har varit överlägsen som nummer ett i världen, och vann både Diamond League-finalen och VM-guld i Doha.

För det blev han tidigare i veckan hyllad på Friidrottsgalan, där han prisades som Årets prestation på SM, Årets prestation på Folksam GP, Årets prestation i landslaget och så till slut det mest åtråvärda priset av de alla - Årets friidrottare. 

Men det är inte bara de långa kasten som fångat tittarnas uppmärksamhet.

Efter succén i VM rusade Ståhl ut på innerplan för att fira. De bilderna plockades sedan upp av det internationella friidrottsförbundet IAAF, som gjorde en meme av det.

Vad är en meme?

En meme kallas i bland för internetfenomen på svenska och i de flesta fall handlar det om en bild, en video eller en text med humoristiskt innehåll som skickas vidare på internet. DI Digital definierar en meme som: ”paketerad information som sprids inuti en kultur.”

Daniel Ståhl: ”Det blev en succé”

De har klippt ut Ståhl mitt i ruschen och placerat honom i försöket på 1 500 meter, där Ståhl ser ut att slå samtliga. Daniel Ståhl la även själv upp en liknande bild på sitt Instagramkonto, där han är placerad som vinnare i ett heat från herrarnas 200 meter-lopp.

– Jag springer allt jag har och visar mina känslor, det är min image lite. En glad kille med glimten i ögat, och det är väldigt osvenskt egentligen. Jag är som jag är helt enkelt, säger Daniel Ståhl i TV4:s Nyhetsmorgon om bilderna.

Han fortsätter:

– Det är roligt med de bilderna. Det blev en succé i sociala medier i hela världen och det är bara roligt. Jag tycker de är jätteroliga och garvar varje dag när jag tittar på dem.