Foto: SVT.
 Foto: SVT.

Därför brister det för Klüft: "Blev inte så"

Publicerad

På torsdagskvällen sände SVT en dokumentär om Carolina Klüft.

Där får man bland annat se när den förre friidrottsstjärnan tar del av vilket resultat som hade räckt för en OS-final i London.

– Dra åt helvete! 6,40! säger hon i dokumentären.

Carolina Klüft är en av Sveriges främsta friidrottare genom alla tider.

Under sin framgångsrika karriär vann hon bland annat både OS- och VM-guld.

De sista åren handlade dock mest om skador.

Svenskan gjorde en satsning på längdhopp, men skadeproblemen satte till slut stopp för karriären.

Förra året la hon skorna på hyllan och på torsdagen visade SVT en dokumentär om den förra stjärnan.

"What the fuck?"

I dokumentären "Tjejen som inte kunde förlora" visas bland annat bilder från när Klüft och hennes man Patrik följer OS i London hemifrån.

Hon bestämmer sig då för att kolla upp vad som hade krävts för att nå en OS-final i längdhopp.

– Det måste jag kolla, säger hon i dokumentären och får sedan en chock:

– Dra åt helvete! 6,40!? What the fuck?

Brister ut i gråt

6,40 meter är ett resultat som Carolina Klüft gjorde redan som junior.

– Det är lättare att sluta när man känner sig klar med något och motivationen försvinner. Men när kroppen säger stopp... säger hon och fortsätter:

– Jag tycker inte att det är så lätt att sluta även när resultaten inte går så bra. En del säger att man ska sluta när det börjar gå dåligt, men så är det inte heller. Är man idrottare så vill man aldrig ge upp.

Hon berättar sedan att hon gjorde allt hon kunde för att komma tillbaka från skadeproblemen.

– Jag har verkligen varit så noga med allt och pysslat med mitt ben och foten var liksom inte... det blev inte så den här gången, säger hon i dokumentären innan hon brister ut i gråt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag