Foto: / © Bildbyr?n
 Foto: / © Bildbyr?n

Cristina Nicolau är död – 40 år gammal

Publicerad

Rumänsk idrott har sorg.

Silvermedaljören i tresteg från EM 2000 Cristina Nicolau har avlidit efter en tids sjukdom.

Hon blev 40 år gammal.

"Det är med stor smärta jag måste berätta att Cristina Nicolau har avlidit", skriver tränaren på hennes Facebooksida skriver Romania Regional.

Romania Regional beskriver Cristina Nicolau som en av Rumäniens främsta idrottare efter revolutionen 1989. Nicolaus främsta merit är silvret från EM i Gent, Belgien. Hon vann också två EM-guld på juniornivå, 1997 och 1999. Hon är fortfarande rumänsk rekordhållare inomhus med 14.94, en notering från tävlingar i Bukarest 2000. 

Cristina Nicolau avled den femte december efter en tids sjukdom. Hon blev 40 år gammal.

"Det är med stor smärta jag måste berätta att Cristina Nicolau har avlidit. Vila i frid", skriver Nicolaus mångåriga tränare Niki Ligo på hennes Facebooksida. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag