Checkade in sig – sen stoppades landslaget

Foto: TOMMY PEDERSEN / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRIS ANDERSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Delar av den svenska VM-truppen – Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos – hade precis checkat in väskorna på Arlanda. Då stoppades flyget till USA på grund av SAS-piloternas strejk.

– Nu får vi försöka hitta lösningar, men det kommer bli dyrt, säger förbundskaptenen Kajsa Bergqvist.

SAS-piloternas strejk slår hårt på det svenska friidrottslandslaget. Under måndagen skulle Daniel Ståhl, Simon Pettersson, Fanny Roos, förbundskapten Kajsa Bergqvist och team manager Petra Ericsson flyga via Köpenhamn till San Francisco inför VM i Eugene. 

Men precis efter att kvintetten checkat in väskorna och passerat säkerhetskontrollen plingade det till i telefonerna. 

– Då fick vi veta att flighten mellan Köpenhamn och San Francisco var inställd. Då blev det snabbt krismöte, säger Kajsa Bergqvist. 

Kajsa Bergqvist: ”Det är jättesynd”

När SportExpressen når Bergqvist letar hon febrilt efter nya biljetter. Hittills har hon hittat flyg under tisdagen för Ståhl, Pettersson och Roos. 

– Det är jättesynd om dem, men de hanterade det otroligt bra. De var supercoola. Nu har de åkt hem till Daniels familj i Stockholm, säger förbundskapten. 

Fler flighter väntas ställa in och för övriga delar av truppen, som åker under de kommande dagarna, väntar ytterligare problem. 

– Alla är inte bokade med SAS, men många är. Så det här kommer bli mycket jobb för att få ordning på det. Nu får vi försöka hitta lösningar, men det kommer bli dyrt. Biljetterna som vi tittar på nu ligger på priser mellan 30 och 50 000 kronor per person, säger Bergqvist. 


TV: Svenskt friidrott på uppsving

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.