Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carro: "Kajsa borde testa sjukamp igen"

PARIS. Carolina Klüft har charmat svenska folket.

Och inspirerar även en etablerad stjärna som Kajsa Bergqvist.

- Jag satt i soffan och svettades när Carolina hoppade längd, säger Kajsa, som själv testat sjukamp.

Hennes personbästa lyder 4 952 poäng, noterat i Gävle 1 994. - Jag har faktiskt varit svensk juniormästare i sjukamp. Och gjorde debut i landslaget som mångkampare, berättar Kajsa, som så småningom insåg att mångkamp inte var hennes grej. - Höjdhoppet var bra och jag var hyfsad i kast.... längdhoppet var inte så bra... och häcken var inte heller bra.

Mådde illa

- Men det värsta var att jag började första gren med att må illa för det avslutande 800 meter, berättar Kajsa med ett skratt. Och: - Det är lite sorgligt, nu är jag dålig i allt...Klüft håller inte med. Världens bästa sjukampare blir imponerad när hon får höra om Kajsas personbästa: - Det är ett helt okej resultat för en höjdhoppare. Jag har tjatat på henne att hon ska testa sjukamp igen, det borde alla göra, säger Carro, som tror stenhårt på sin svenska kollega i dagens höjdhoppskval. - Om Kajsa är helt fokuserad och och fötterna är med henne, så kommer hon att bli grym. Det är jag säker på.

"Satt och svettades"

Självklart finns hon på på plats på läktaren i dag för att följa Kajsas väg mot final. Precis som Kajsa följde Carros VM-färd. - Vi satt och svettades i soffan där på hotellet när hon hoppade längd, men det kändes ändå ganska lugnt när det var hon. Är det någon som kan hantera en sån situation, så är det Carolina. - Hon är grym, inställningen hon har är makalös. Det är klart att det har inspirerat mig också.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.