Foto: Olle SporrongFoto: Olle Sporrong
 Foto: Olle Sporrong
Foto: Niklas LarssonFoto: Niklas Larsson
 Foto: Niklas Larsson

Carolina Klüft skriver om privatlivet i ny bok

Publicerad

Carolina Klüft håller på att färdigställa sin första bok som kommer släppas i sommar.

– Den är i högsta grad självbiografisk, men det är inte så ”memoarigt”. Jag skriver om saker jag gjort, men också om anekdoter och historier där jag delar med mig av verktyg jag har använt mig av och uppfunnit för att hantera prestationsångest, självkänsla och sätta upp målsättningar, säger hon till Sportbladet.

 

Gillar du sport? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Den tidigare friidrottsstjärnan Carolina Klüft håller på att färdigställa sin bok "Livet är en sjukamp” som kommer släppas i slutet av augusti.

Till skillnad från många andra idrottsstjärnor som släpper en bok har Klüft inte använt sig av en spökskrivare.

Nu återstår bara korrläsning och bearbetning.

– Det känns sjukt spännande, nästan overkligt. Den har vuxit fram under många turer, man börjar skriva, slänger och börjar om. Sen har jag inte varit helt själv, jag har bollat mycket med journalisten Malcolm Dixeliu som varit min coach under tiden.

"Suddar ut gränsen mellan den offentliga och privata Carro"

Carolina Klüft delade sällan med sig av sitt privatliv under karriären, men nu gör hon ett undantag.

– Jag suddar tillfälligt ut gränsen mellan den offentliga och privata Carro. Den här boken är väldigt personlig, det är mina tankar och mina erfarenheter. Jag måste vara personlig också, annars blir det inte intressant. Så jag har accepterat att tillfälligt sudda ut de gränserna mellan privat och offentlighet.

– Jag har alltid brottats med gränsen mellan mitt privatliv och kändislivet. Det gäller även i boken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag