Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carl Bengtströms finalsuccé – Fanny Roos fyra i friidrotts-VM

Carl Bengtström.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Fanny Roos.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den svenska friidrottstruppen har säkrat en ny finalplats på inomhus-VM.

Detta sedan Carl Bengtström varit snabbast av alla på 400 meter.

Dessutom slutade kulstöterskan Fanny Roos fyra i finalen under fredagen.

De svenska friidrottarna blandade högt och lågt på inomhus-VM:s första dag i Belgrad.

Inte minst med tanke på att Claudia Payton diskades i semifinalen på 60 meter och att Thobias Montler knep ett silver i längdhopp.

Dessutom tog sig Carl Bengtström vidare på 400 meter. Detta sedan han varit snabbas av samtliga deltagande i semifinalerna på distansen. Tiden han sprang på var 45.92 och därmed får han springa final i morgon.

Fanny Roos tävlade i finalen i kulstötning under kvällen. Där hade hon länge en framskjuten placering. Den förlorade hon dock och slutade till sist fyra.

Detta sedan hennes stöt på 19.22 slagits av Jessica Schilder (Nederländerna), Chase Ealey (USA) och Auriol Dongmo (Portugal).

I övrigt slutade Meraf Bahta på en 17:e plats i loppet över 3000 meter. Tidigare under dagen gick även Andreas Kramer till final på 800 meter.

TV: Stjärntränaren coachar nästa guldhopp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.