Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter nu tystnaden: ”Blev rädd och ledsen”

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Tilde Johansson lämnade Finnkampen i tårar – och VM uppgavs vara i fara.

Nu lämnar hon positiva besked.

– Jag ska göra mer undersökningar i veckan, men det är inget allvarligt, säger Johansson när SportExpressen träffar henne på Stockholms stadion.

Strax efter att Sverige säkrat en dubbelseger i Finnkampen så dyker Tilde Johansson upp i vimlet.

Det har gått 24 timmar sen den 18-åriga supertalangen lämnade Stockholms stadion i tårar, efter att ha drabbats av en lårskada under längdhoppet. Nu är hon tillbaka med ett lindat lår och ett leende på läpparna.

– Jag kan gå runt här, det är inga problem. Jag tar små, korta steg. När jag tar längre steg så känner jag att musklerna drar ihop sig lite. Men… det känns okej, säger Johansson.

”Blev rädd och ledsen”

Bilderna från längdhoppet var dramatiska. Tilde Johansson såg ut att ha skadat sig allvarligt och SVT:s expert Kajsa Bergqvist befarade att VM kunde vara i fara.

Johansson själv är dock optimistisk.

– Direkt efteråt blev jag rädd och ledsen över att inte få hoppa vidare. Men jag kände ganska snabbt att det inte var något allvarligt. Jag ska göra mer undersökningar i veckan, men det är inget allvarligt i alla fall. Det känner jag. Jag kan ju gå.

Behövde du åka till sjukhus i går?

– Nej, jag fick bara hjälp av folk från landslaget och hade kontakt med min sjukgymnast hemma.

Är klar för VM i Doha

Enligt förbundskapten Karin Torneklint handlar det möjligtvis om en ”liten bristning” i låret, men Tilde Johansson vill inte spekulera i exakt vad som hänt.

– Jag vet inte, ingen har sagt något om det. Jag vet inte riktigt vad det är, men vi försöker reda ut det i nästa vecka.

Tilde Johansson har hoppat 6,72 i längdhopp i sommar och därmed kvalificerad för VM i Doha som startar om ungefär en månad.