Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4
Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4

Bryter ihop i tårar framför publiken

Publicerad

Ledaren i 20 kilometer gång, Tom Bosworth, diskades efter drygt halva distansen.

Då föll engelsmannen ihop och började gråta hejdlöst framför publiken på Londons gator.

– Det kändes som en riskabel taktik, säger experten A Lennart Julin i TV4. 

Sista dagen på friidrotts-VM är i full gång, och med det även den traditionsenliga gången. Under förmiddagen vann fransosen Yohann Diniz på femtio kilometer – trots ett synnerligen speciellt avbrott tidigt i loppet. 

Under eftermiddagen var det så dags för tjugo kilometer med det svenska medaljhoppet Perseus Karlström, som även hade ledningen efter några kilometer. Han släppte emellertid denna ifrån sig, och efter drygt tio kilometer anfördes fältet av hemmahoppet Tom Bosworth.

Bröt ihop fullständigt

Men för Bosworth slutade loppet i tårar. Engelsmannen diskades nämligen sedan han ådragit sig sin tredje varning, och tvingades bryta loppet.

Tom Bosworth bröt då ihop på banan, och framför snopna supportrar låg han och snyftade i en hög efter fadäsen. 

– Det verkar som han inte begrep alls. Men det gjorde han ju naturligtvis. Han gick upp i täten och ryckte loss, och det kändes ju som en riskabel taktik, säger experten A Lennart Julin i TV4.

Loppet pågår...

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag