Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Brokiga förhållanden – vill inte riskera något”

Angelica Bengtsson.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Michaela Meijer.Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN

Angelica Bengtsson vann duellen mot Michaela Meijer – på ett ruggigt Stockholms Stadion.

4,57 räckte för seger.

– Det var så brokiga förhållanden så Michaela ville inte riskera någonting, men jag kände mig trygg i min hoppning, säger Bengtsson.

Stockholms Stadion bjöd på 13 grader, rejäl vind och lätt duggregn när damernas stavhopp skulle avgöras. Men Angelica Bengtsson lyckades ändå svara för en stabil hoppning.

Hon tog 4,47 i första, 4,57 i tredje och hade sen tre försök på rekordhöjden 4,75 – utan att lyckas. Samtidigt valde rivalen att kliva av tävlingen Michaela Meijer på 4,57.

– Det var kyligt, men inte tillräckligt för att jag skulle tappa humöret. Det var en del vind också, men eftersom vi var så få kunde man få lite mer tid på sig vid varje hopp och vänta in förhållandena, säger Angelica Bengtsson.

– Jag tycker det kändes väldigt stabilt.

Meijer fick problem

Bengtsson hade på sig fyra lager kläder mellan hoppen och lyckades behålla värmen. Meijer verkade ha det jobbigare med vädret.

– Hon sa att det var så brokiga förhållanden att hon inte ville riskera någonting, säger Angelica Bengtsson som nu laddar om för Diamond League-galan i Rom i nästa vecka.

– Då kommer vi nog slippa kylan!

Det här var Bengtssons andra tävling för säsongen. För två veckor sen hoppade hon 4,45 på Skruvs idrottsplats (nytt stadionrekord!) mitt under en ganska tuff träningsperiod.

VM avgörs i Doha, från 28 september till 6 oktober.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.