Brianna Rollins, olympisk mästare. Foto: Soutello/Agif/Rex/Shutterstock / SOUTELLO/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESBrianna Rollins, olympisk mästare. Foto: Soutello/Agif/Rex/Shutterstock / SOUTELLO/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Brianna Rollins, olympisk mästare. Foto: Soutello/Agif/Rex/Shutterstock / SOUTELLO/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Foto: Soutello/Agif/Rex/Shutterstock / SOUTELLO/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESFoto: Soutello/Agif/Rex/Shutterstock / SOUTELLO/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
 Foto: Soutello/Agif/Rex/Shutterstock / SOUTELLO/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Foto: Martin Meissner / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Martin Meissner / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Martin Meissner / AP TT NYHETSBYRÅN

Brianna Rollins, 25, stängs av i ett år

Publicerad

Amerikanskan Brianna Rollins, OS-guldmedaljör på 100 meter häck i Rio de Janeiro förra året, stängs av i ett år sedan hon inte redogjort för var hon befunnit sig och därmed inte kunnat dopningstestas.

Enligt den amerikanska antidopningsbyrån Usada har Rollins felat vid tre tillfällen under en tolvmånadersperiod.

25-åringen vann även VM-guld i Moskva 2013 och är fjärde snabbast i historien på distansen med 12,24 sekunder.

När hon vann OS-guld i Rio sprang hon på 12,48.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag