Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Börjar fira – sen inser hon stora misstaget

Foto: MICHAEL SOHN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FELIPE TRUEBA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Salpeter jublade efter att ha kommit tvåa på damernas 5000 meter.

Trodde hon – det var nämligen ett varv kvar.

– Jag såg det, hon var jätteledsen. Alla som är här har kämpat och tränat så mycket för just det här, säger Charlotta Fougberg till SportExpressen.

Charlotta Fougberg slutade tia på damernas 5000 meter. Efter loppet var hon mer än nöjd.

– Det är ett av mina bästa lopp någonsin. Det är väldigt rutinerade löpare som jag möter, säger Charlotta Fougberg till SVT efter loppet.

Sveriges andra representant Linn Nilsson fick bryta efter halva loppet men en som nog grämer sig ännu mer är Israels löpare Lonah Chemtai Salpeter. 

”Stackars Salpeter”

Israelen höjde sina händer och jublade, då hon som tvåa passerade mållinjen. 

Foto: MICHAEL SOHN / AP TT NYHETSBYRÅN

Problemet var att det var ett varv kvar. Salpeter tappade tillräckligt med fart för att Yasemin Can och Ellish Mccolgan skulle springa ikapp och ifrån.

– Hon räknar fel på varven, utbrister SVT:s kommentator Jacob Hård.

– Stackars Salpeter, här inser hon det. Det är ett helt varv kvar, säger Anders Gärderud.

Väl i mål, på riktigt den här gången, slutade Lonah Chemtai Salpeter fyra. Sifan Hassan vann före Ellish Mccolgan och Yasemin Can på andra- respektive tredjeplats.

– Det är jättetråkigt när det blir så. Jag såg det, hon var jätteledsen. Alla som är här har kämpat och tränat så mycket för just det här... jag tycker så synd om henne. Jag vill att alla ska gå i mål, säger Charlotta Fougberg till SportExpressen.

Svenska Meraf Bahta var en av de stora favoriterna inför loppet men hon valde efter bronset på 10 000 meter att avbryta EM. 

LÄS MER: Allt du behöver veta om friidrotts-EM 2018 

EXTERN LÄNK: SVT sänder alla tävlingar under friidrotts-VM i Berlin