Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: TIM IRELAND / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: TIM IRELAND / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: TIM IRELAND / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN

Stjärnan vansinnig efter VM-kollapsen

Publicerad

LONDON/STOCKHOLM. Det var Usain Bolts sista show på den stora scenen. 

Den slutade med en skada. 

Nu riktar lagkamraten Yohan Blake hård kritik mot arrangören för att de fick vänta för länge mellan uppvärmningen och loppet i det kalla vädret. 

Något han menar kan ha orsakat Bolts skada. 

– Jag är arg, väldigt arg, säger Blake. 

Inför friidrotts-VM i London var Usain Bolts sorti från mästerskapsscenen den stora snackisen. 

Förra lördagen sprang superstjärnan sitt sista individuella lopp när han vann brons på 100 meter. 

Sedan dess har en hel VM-vecka hunnit passera, och även om ett tvåsiffrigt antal medaljer har hunnit delats ut så har de flesta väntat på att klockan skulle slå 22:45 den här lördagskvällen. 

Stafetten på 4x100 meter och Usain Bolts absolut sista framträdande i den aktiva karriären. 

Bolt avslutade karriären med skada

Som sista man tog Usain Bolt emot stafettpinnen, accelererade upp för att avverka de avslutande 100 meterna - men hann bara drygt 40 meter innan olyckan var framme. 

Bolt försökte att förbli stående med några stapplande steg, men föll till slut ihop med till synes stor smärta - och en rullstol rullades ut mot Bolt.

– Det ser ut att vara muskelbristning, säger A Lennart Julin i TV4. 

Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN

Hemmanationen vann 

I Usain Bolts skadesorg kom dock hemmanationen att finna glädje när Storbritannien överraskande var först över målstrecket. 

Men efteråt handlade ändå allt om Bolts skada.

Och den jamaicanska superstjärnan lämnar nu sin sista tävling helt utan guldmedalj. 

Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter loppet var Bolts lagkamrat Yohan Blake rasande i den mixade zonen. Han gestikulerade vilt och riktade stenhård kritik mot arrangören. 

– Jag är arg, väldigt arg. Vi var i väntrummet alldeles för länge och Usain sa till mig att han var kall och att han inte gillade det. Jag skyller på arrangören för det här, säger Blake. 

– Det berör mig väldigt mycket. Det är min vän - och att tvingas se honom så där.. rullandes på marken. Jag kommer börja gråta, fortsätter han innan har stormar ut ur den mixade zonen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag