Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blev mästare – var överlägsen i natt

Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Armand Duplantis sattes inte på några större prov vid de amerikanska collegemästerskapen i Birmingham, Alabama.

Den svenske stavhoppsstjärnan, som tävlar för Louisiana State University, vann på höjden 5,83 meter – nio centimeter under 19-åringens världsårsbästa.

För två veckor sedan hoppade Armand ”Mondo” Dupantis 5,92 vid en tävling i Fayetteville, Arizona, i USA. Natten mot lördagen svensk tid nådde inte den svensk-amerikanske Europa- och juniorvärldsmästaren lika högt.

19-åringen, vars stora mål är VM i Doha i sensommar, vann stavhoppsfinalen vid de amerikanska collegemästerskapen på 5,83 efter att ha tagit höjden i första försöket.

”Mondo” rev ut sig på 5,94

Strax före hade klubb- och skolkamraten Rayvon Grey vunnit herrarnas längdhopp för Louisiana State University.

”Att se Rayvon vinna längdhoppet hajpade upp mig, motiverade mig. Jag är glad att vi kunde ge laget en bra start och säkra några viktiga poäng. Vi gjorde det vi behövde”, säger Duplantis till LSU:s webbplats om tävlingen som även är ett lagmästerskap.

 

 

”Mondo” försökte även på 5,94 men rev ut sig. Hade han klarat den höjden hade det varit en förbättring av hans eget världsårsbästa, amerikanska collegerekord och svenska inomhusrekord på 5,92, som alltså sattes i februari.

Bakom Duplantis i stavhoppstävlingen var Chris Nilsen, South Dakota, och Jacob Wooten, som båda slutade på höjden 5,73.