Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilden visar reaktionen när Lindh petas från OS

Lovisa Lindh får se OS hemifrån.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Lovisa Lindh.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Lovisa Lindh, 29, får inte åka på OS trots att hon klarat kvalgränsen. 

Här är bilden som avslöjar hennes reaktion på beskedet. 

I ena änden telefonlinjen satt för en vecka sedan uppenbart icke friidrottskunniga personer på ett kontor i Stockholm”, skriver hon på Instagram

Sveriges snabbaste 800-meterslöperska har klarat den internationella kvalgränsen för att få åka på OS i Tokyo. Med de resultat som hon gjort i år så är hon 22:a i världen, av de 48 som totalt kommer att tävla på OS. 

Däremot så har SOK satt stopp för hennes OS-medverkan och refererat till den så kallade topp åtta-krav som innebär att en atlet ska anses ha chansen att placera sig bland de åtta bästa i sin gren för att få en biljett. 

– Det kommer att göra ont att se OS på tv, säger hon i en tidigare intervju med GT.

Mörka bilden 

Lindh har tidigare beskrivit sin besvikelse mot beslutet i ett långt inlägg på sin Instagram. Nu, en vecka senare, så är hon tillbaka med ett nytt inlägg. Bilden visar hur hon kramas om när hon gråter, samtidigt som hon i telefonen får beskedet att det inte blir något OS. 

”I ena änden telefonlinjen satt för en vecka sedan uppenbart icke friidrottskunniga personer på ett kontor i Stockholm”, skriver hon och fortsätter: 

”Jag har genom otydliga besked kastats mellan hopp och förtvivlan, och personer med makt har fattat beslut emot min vilja och rätt att delta. Jag vill dock, från botten av mitt något sargade hjärta, tacka er för den enorma våg av kärlek jag fått ta emot. Inte bara i Sverige, utan ifrån hela världen”.

Lindh: ”Kämpa för en förändring i hur idrottare motarbetas”

Bilden har fått många likes och flera personer har visat sitt stöd i kommentarsfältet. Lindh passar också på att tacka för allt stöd som hon fått efter det som hon beskriver som ”feltaktiga beslutet”. 

”Tusentals meddelanden från vänner, främlingar och friidrottsexperter, som backat upp mig i att det är ett felaktigt beslut som fattats. Det har rört mig till tårar, minst lika mycket som min ilska och frustration har gjort”, skriver hon. 

Nu vill hon jobba för en förändring. 

”Jag kommer att fortsätta kämpa för en förändring i hur vi idrottare motarbetas, men jag kommer nu framför allt lägga min energi på sommarens fortsatta tränande och tävlande i stället för att älta denna tragik.”


https://www.instagram.com/p/CROcOHtJ8dC/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.