Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Lägger av – om OS 2020 flyttas

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Erika Kinsey.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / AP TT NYHETSBYRÅN

OS 2020 riskerar att bli uppskjutet på grund av coronaviruset.

Om det blir så – då kommer höjdhopparen Erika Kinsey att avsluta sin karriär.

– Jag är ändå 32 nu och ska vi bilda familj är det som dags nu. Det är lite stress, säger Kinsey till ÖP.

Det är fortfarande högst osäkert om OS 2020 kommer att kunna genomföras den här sommaren.

I slutet av förra veckan förklarade IOK-basen Thomas Bach att man just nu överväger alternativet att rita om planerna, men inget beslut är ännu taget.

Det här skapar så klart en märklig situation för idrottarna. Många har haft OS 2020 som ett mål under flera års tid och de är nu inne i slutfasen av sina förberedelser – utan att veta om mästerskapet ens blir av.

”Känns så himla tomt”

En av dem som våndas är Erika Kinsey. Och hon är tydlig med vad som händer om OS inte blir av i sommar.

– Det här var tänkt att vara mitt sista år och blir det inget OS och skjuter de på det ett år till så är jag klar. Och det känns så himla tomt, säger Kinsey till ÖP.

– Hade jag varit ung hade jag inte brytt mig om ett OS. Det kommer fler mästerskap, fler tävlingar men just för att det är sista året så känns det som att: Ska jag lägga av nu och försöka hitta ett riktigt jobb?

Hon är samtidigt kluven kring hela situationen.

– Det är mycket som snurrar. Längtan efter barn har varit så länge men jag har sett målet som att efter Tokyo då kan vi ta nästa kapitel och försöka, då är jag klar liksom.

Håller drömmen vid liv

32-åringen, som har ett personligt rekord på 1,97, hade alltså bestämt sig för att den här säsongen skulle bli hennes sista. Och OS i Tokyo var så klart det stora målet.

Men nu kan det bli så att hon redan gjort sitt sista stora mästerskap.

– Mentalt försöker jag ändå att vara positiv och ha den här drömmen fortsatt. Ska jag bara ge upp den nu då känns det mentalt att det blir jobbigare på något vis. Jag försöker leva i någon låtsasvärld just nu och bara kämpa på, säger Erika Kinsey som är gift med sin amerikanske tränare Daniel Kinsey.

https://www.instagram.com/p/BMul_dzj_Q_/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.