Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Inomhus-VM i friidrott skjuts upp igen

Foto: IMAGO/IBL

Inomhus-VM i friidrott i Nanjing i Kina sköts upp ett år, till mars nästa år.

Nu har det skjutits upp ytterligare och ska genomföras i mars 2023.

”Det finns fortfarande en osäkerhet kring statusen på covid-19-pandemin i början av 2021. För säkerheten för våra aktiva och andra deltagare måste vi överväga riskerna med att samla en stor grupp människor i ett evenemang i den här pandemisituationen”, skriver Internationella friidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Eftersom inomhussäsongen tar slut i mars, finns ingen möjlighet att senarelägga tävlingen 2021. I stället får Nanjing arrangera tävlingen 2023, ett år efter att det redan planerade mästerskapet i Belgrad i Serbien har genomförts. Normalt genomförs inne-VM vartannat år.

Inomhus-VM var ett av de första internationella idrottsevenemangen i år att påverkas av coronapandemin då det flyttades från mars i år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.