Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bergqvists reaktion – efter märkliga bilderna

Friidrottsgalan "impossible games" avgjordes i Oslo på torsdagen. Armand Duplantis vann stavhoppet inför läktare fyllda med pappdockor.
Kajsa BergqvistFoto: SVT / SVT
Foto: SVT.
Foto: SVT.

Publikfritt på Bislett – då försökte arrangören liva upp stämningen med pappfigurer på läktarna. 

Draget uppskattades inte av SVT:s expert Kajsa Bergqvist. 

Det som var tänkt att vara en vanlig Diamond League-tävling blev ”The Impossible Games”, på grund av coronaviruset. Flera av Nordens största friidrottsstjärnor var visserligen på plats på arenan Bislett i Oslo – men tävlingarna såg inte ut som vanligt. 

Den norska sprintstjärnan Karsten Warholm sprang den ovanliga distansen 300 meter häck, och Armand Duplantis mötte rivalen Renaud Lavillenie i en virtuell stavduell – där fransmannen redan gjort sina resultat hemma i sin bakgård. 

Evenemanget genomfördes också inför tomma läktare, men arrangören hade placerat ut pappfigurer på läktarna. Bland annat skymtades karaktären Homer Simpson från den tecknade tv-serien ”The Simpsons”. 

Kajsa Bergqvist om pappfigurerna på Bislett

SVT:s expert Kajsa Bergqvist var skeptisk till arrangörens drag. 

– Jag tycker mest de var läskiga, jag hade nog blivit rädd om de där sprattlade runt när man skulle sätta i gång ansatsen, sa hon i sändningen. 

Kommentatorkollegan Jacob Hård instämde:

– Jag håller med dig. 

 

Armand Duplantis har landat i Sverige. Nu väntar en sommar med golf, familjehäng och hård, hård träning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.