Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bergqvist: ”Det är nästan frustrerande”

Khaddi Sagnia.Foto: SVT.
Sagnia missade plankan - men hoppade ändå långt.Foto: SVT.

GÖTEBORG. Khaddi Sagnia är i superform.

På Folksam GP i Göteborg slog hon till med 6,75 – men det hade kunnat bli ännu längre om hon träffat plankan.

– Det är nästan frustrerande att titta på, säger experten Kajsa Bergqvist i SVT.

Enligt Kajsa Bergqvist gav Khaddi Sagnia till exempel bort 25 centimeter vid ett av hoppen som mätte 6,62.

– Det är bara att plussa på, det blir 6,87, säger Bergqvist.

– Herregud vad hon har kraft i benen och vilken form hon är i. Det är nästan frustrerande nästan att titta på. 6,75 är ett världsresultat så vi ska absolut inte klaga, men när man ser vilka längder som finns där…

Khaddi Sagnia förstår vad Kajsa Bergqvist menar.

– Jag förstår frustrationen och jag känner självklart också det. Jag försöker mitt bästa, men jag vet också min bakgrund, säger Sagnia som den här säsongen är tillbaka från en korsbandsskada.

– Jag får ge det lite tid. Men det måste bli bättre. Framför allt på mästerskap kan man inte ge bort så här många centimeter.

Sagnia jagar OS-kvalgränsen

Det var ändå många långa hopp i dag?

– Ja, det känns fan bra. Ett av mina måsten inför den här säsongen var att höja min lägstanivå och jag känner att jag gör det.

6,75 – är det wow eller en vanlig dag på jobbet?

– Det är helt okej. Men det finns fortfarande en del att jobba på. Jag har mer att komma med.

Nästa tävling för Khaddi Sagnia blir Finnkampen i Tammerfors nästa helg. Efter det är säsongen över och hon får ladda om inför en vinter där hon ska försöka klara OS-kvalgränsen 6,82.

Hur det slutade bakom Sagnia i damernas längd på Folksam GP? Jazmin Sawyers slutade tvåa på 6,59, Yanis David blev trea på 6,53 och Sveriges nya längdtalang Tilde Johansson slutade fyra på 6,40.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.