Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bengtssons reaktion efter upptäckten: ”Älskar det”

Intervju med Angelica Bengtsson efter Bauhausgalan i Stockholm, där svenskan slutade tvåa efter stora vindproblem inne på Stadion
Angelica BengtssonFoto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Armand Duplantis

Angelica Bengtsson tittade på sitt vinnarhopp från Lausanne. 

Då upptäckte hon en detalj i videon som fick henne att hylla Armand och Greg Duplantis. 

”Jag älskar det”, skriver hon på Instagram. 

Angelica Bengtsson tog hem sin tredje Diamond League-seger när hon som ensam hoppare klarade 4,72 i onsdagens stavhoppsgala i Lausanne. 

Höjden är nytt årsbästa för svenskan, som under tävlingen också försökte sig på den svenska rekordhöjden 4,84. Bengtsson stannade dock på 4,72 och den svenska konkurrenten Michaela Meijer behåller fortsatt rekordet. 

På sitt Instagram-konto berättar Bengtsson att hon känner sig inspirerad efter tävlingen i Schweiz, där hon för första gången i sommar fick chansen att bli sporrad av en publik. Runt 1000 personer följde tävlingen i centrala Lausanne. 

27-åringen hade också stöttning av Armand Duplantis, som vann herrtävlingen på 6,07, och hans pappa Greg. På Instagram delar Bengtsson med sig av ett klipp på hennes vinnarhopp, där hon noterat att far och son Duplantis jublar i bakgrunden när hon klarar höjden. 

Bengtsson hyllar Duplantis

”Ytterligare en seger! Jag älskar firandet från Armand och Greg Duplantis i bakgrunden. Jag är så tacksam mot arrangören för att tävlingen blev av i Lausannes vackra stadskärna. All energi som publiken gav mig håller mig fortfarande sömnlös och och jag är så motiverad att fortsätta det hårda arbetet för att få återuppleva fler sådana här stunder nästa år”, skriver Bengtsson. 

Under söndagen gör svenskan säsongens sista framträdande när hon ska tävla för Sverige i Finnkampen. 

https://www.instagram.com/p/CEwae3GJtBL/?hl=sv

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.