Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bengtsson segrare: ”Hon är vår bästa”

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: LAURENT GILLIERON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Angelica Bengtsson övertygar på nytt. 

Den svenska stjärnan tog hem Diamond League i Lausanne efter att som ensam hoppare ha klarat 4,72. 

Jakten på Michaela Meijers svenska rekord går dock vidare. 

Angelica Bengtsson imponerade från start i onsdagens stavhoppsgala, där herr- och damstjärnor gjorde upp med varandra sida vid sida på en temporär friidrottsbana i centrala Lausanne, Schweiz. 

Den svenska stjärnan var, tillsammans med den tidigare EM-guldmedaljören Holly Bradshaw, den enda hopparen som var felfri över 4,54. Bengtsson hade sedan en rivning på 5,64 och var illa ute på 4,72 – men samlade ihop sig och klarade höjden i sista försöket. 

Därefter återstod bara två hot: Holly Bradshaw och svenskan Michaela Meijer – men de båda rev och Bengtsson säkrade segern. 

Då begärde Angelica Bengtsson upp ribban på 4,84 – svensk rekordhöjd. Michaela Meijer slog svenskt rekord i Norrköping i början av augusti när hon tog sig över 4,83. 

Angelica Bengtsson tog hem DL i Lausanne

Bengtsson sprang under ribban i första försöket, rev i andra och misslyckades även i tredje. 

Men den svenska 27-åringen säkrade alltså segern i tävlingen efter sitt hopp på 4,72, vilket är nytt årbästa för hennes del. Segern är Bengtssons tredje i Diamond League-sammanhang – förra året tog hon hem Diamond League-tävlingarna i Stockholm och Rom. 

Michaela Meijer slutade fyra i tävlingen efter att ha rivit ut sig på 4,72. 

– Det känns inte riktigt som att hon har självförtroendet där. Ordningen är lite återställd, jag tycker att Bengtsson fortfarande är vår bästa stavhoppare på damsidan, säger experten Miro Zalar i Radiosporten. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.