Bengtsson nära tårar: ”Känner mig rånad”

Foto: SVT
Foto: SVT

Angelica Bengtsson satte nytt tävlingsrekord och hjälpte Sverige till seger i Finnkampen.

Men efteråt var hon så besviken att tårarna var nära.

– Jag känner mig rånad, säger Bengtsson när SportExpressen når henne.

Angelica Bengtsson var felfri över 4,73, vann damernas stavhopp i Tammerfors och såg till att Sverige kunde säkra totalsegern i Finnkampen. Men försöken på den svenska rekordhöjden 4,84 blev inte som hon tänkt sig.

I det allra sista försöket kom en vindpust som gjorde att hon tvingades bromsa in och i stället för att flyga upp mot ribban sprang rakt in i mattan.

– Jag har fajtats med mentala spöken den här sommaren. Det handlar om en speciell stav, som heter 23-1. I dag kände jag att jag skulle klara av att sätta i den där staven och slå det svenska rekordet…men då kom vinden, säger Bengtsson.

Nära tårar i SVT

Det är därför du känner dig rånad?

– Exakt.

Hon suckar.

– Jag försökte stanna för att göra om ansatsen, för jag hade tid på mig. Men jag lyckades inte bromsa in.

– Med facit i hand skulle jag stannat tidigare, direkt när jag kände att det började blåsa lite. Jag borde varit klok i stället för att vara…dum.

Angelica Bengtsson var nära tårar när hon intervjuades av SVT:s André Pops direkt efter tävlingen.

– Det var för att jag hade sumpat chansen att slå det svenska rekordet den här sommaren. Det här var ju sista tävlingen.

Samtal med tränaren

Hur ska du brotta ner de mentala spökena?

– Jag trodde ju att jag skulle lyckas med det i dag. Inför tävlingen pratade jag med min tränare om de här negativa tankarna som jag har och han gav mig många bra råd. Till slut kände jag att i dag skulle det gå. Jag hade verkligen höga förväntningar.

Men känslan är att du kommer ta 4,84 med den där staven, om du bara får några försök till?

– Verkligen. Men framtiden är så oviss. Blir det ens en inomhussäsong? Jag vill verkligen lyckas med det i dag. Jag trodde på det i dag.

Angelica Bengtssons landslagskompis Michaela Meijer har det svenska rekordet som lyder 4,83.

Sveriges damer vann Finnkampen med totalt 221-186.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.