Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bengtsson: ”Det kan bli den bästa tävlingen i år”

Foto: GLADYS CHAI VON DER LAAGE / IMAGO IMAGES / CHAI V.D. LAAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA

För två veckor sedan slog Angelica Bengtsson svenskt utomhusrekord när hon hoppade hela 4,76 under Diamond League-galan i Rom. 

Nu är det dags för nästa tävling – hemma i Sollentuna GP.

– Det kan bli den bästa tävlingen i år och då har jag ändå presterat bra, säger Bengtsson.

Angelica Bengtsson startade Diamond League-galan med att riva på 4,46 men gick i slutet vidare till att slå svenskt rekord. På tredje försöket lyckades hon med rekordhoppet som även gav henne vinsten framför tuffa motståndare. 

Hon besegrade bland annat både olympiska mästare samt världsmästare.

– Det tycker jag är den största bedriften, att jag slog många namn. Vi tävlade under samma förutsättningar och där på plats var jag bäst. När jag hoppade 4,81 var jag rädd att man skulle säga att det var under fuskiga förhållanden men nu kunde man ändå visa de på plats att jag kan hoppa högt annars också. Det kändes väldigt bra, säger Bengtsson.

Hjälper det självförtroendet?

– Det gör det. Sen att jag också kan komma in på arenan och känna att jag har respekt från de andra, det gör att man känner sig tryggare där nere också.  Det var väldigt skönt att kunna få den respekten också.

Nu väntar Sollentuna GP, den första av fyra grand prix-tävlingar i sommar, och Bengtsson har presterat väldigt bra där tidigare.

”Har prioriterat Sollentuna”

Sedan 2011 har hon vunnit fem GP-tävlingar på Sollentunavallen och ett svenskt rekord som kom 2012.

– Inför säsongen har vi prioriterat Sollentuna så det var ingen tvekan, säger Bengtsson och fortsätter:

– Jag kan ändå känna att det är en hemmaplan. Min klubb är från Stockholm, Hässelby, så jag känner deras stöttning när jag tävlar här. Samtidigt har jag tävlat här sedan 2008 och har alltid älskat att tävla på Sollentunavallen.

Fint väder, hemmapublik. Hur går det?

– Jag vet hur det är att hoppa här och jag vet att det går bra att hoppa här. Sen att vädret är bra vågar jag knappt hoppas på men det sägs väl det. Så det kan bli den bästa tävlingen i år och då har jag ändå presterat bra. Jag är obesegrad i år så det skulle vara fantastiskt kul att ha roligt under en tävling, då blir det ofta bra resultat också.

Bengtsson är redan uttagen till VM som arrangeras i Doha i slutet av September, vilket är senare än vanligt. Det öppnar upp för mer semester än tidigare år under sommaren. Efter Sollentuna GP väntar en tävlingsledig helg:

– Eftersom VM är så sent kan man ha lite semester i sommar så det är väldigt kul faktiskt, väldigt skönt. Sen är det ingen tävling i midsommar som det brukar vara heller.