Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftar babylyckan – efter bilderna i SVT

Carolina Klüft tillsammans med maken Patrik Klüft.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Carolina Klüft, 36, är gravid. 

Den före detta friidrottsstjärnan och maken Patrik Klüft väntar tillökning.

– Det stämmer, i höst blir vi en till i familjen, säger Carolina Klüft. 

Carolina Klüft, 36, har synts i flera stora tv-sammanhang efter friidrottskarriären. Hon har bland annat varit programledare för Viasats sändningar från OS i Sotji och Rio, och även för SVT:s ”Duellen”, ”Wild kids” och deltog nyligen i ”Mästarnas mästare”. 

Just nu är Klüft aktuell som expert i SVT:s friidrottssändningar. Och i samband med gårdagens Bauhausgala gjorde hon säsongsdebut.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att kunna bidra med den erfarenhet jag har skaffat mig genom åren och försöka förmedla den till tittarna, säger Klüft som till vardags jobbar som verksamhetschef för Generation Pep.

Carolina Klüft under Bauhausgalan tillsammans med programledaren André Pops.
Foto: SVT.

Carolina Klüft och hennes make Patrik Klüft har sedan tidigare två barn tillsammans: Laleh, 4, och Amie, 1,5, och nu väntar tillökning för familjen Klüft. 

– Det stämmer. Vi väntar tillökning i höst, säger Carolina Klüft. 

Har lämnat Stockholm

Förra året valde familjen Klüft att lämna Stockholm och flytta till Järvsö i Hälsingland. 

– Jag tycker om lugnet och att ha naturen nära. Vi hade haft hus i Järvsö ett tag och bott där växelvis, men nu har vi flyttat dit permanent och stormtrivs, det finns en enkelhet i att bo där, har Klüft tidigare sagt i en intervju med SportExpressen.

Carolina Klüft.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Carolinas Klüfts meritlista som sjukampare är lång, de största framgångarna var OS-guldet i Aten 2004, de tre VM-gulden (utomhus) och två EM-guld (utomhus). Innan friidrottskarriären avslutades 2012 bytte Klüft från sjukamp till längdhopp. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.