Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bad polisen om hjälp – blev skjuten sju gånger

Melvin Rowland.Foto: Utah Department of Corrections

Friidrottaren Lauren McCluskey vill ha hjälp polisen efter att hon hade blivit utpressad av sin tidigare pojkvän som hade fått tillgång till hennes nakenbilder. 

Men i stället för att hjälpa McCluskey visade polisen nakenbilderna för en kollega. 

Nio dagar senare hittades 21-åringen död efter att blivit skjuten med sju skott. Nu har en rättegång inletts som ska utreda polisens agerande i samband med händelsen. 

I oktober 2018 gick friidrottaren Lauren McCluskey, som tävlade för University of Utah, till universitetspolisen för att rapportera att hon hade blivit utpressad av en person som hade fått tag på hennes nakenbilder. 

Någon hade kommit åt bilderna hon själv hade tagit och hotade att göra bilderna offentliga om McCluskey inte betalade 9 000 kronor. Hon lämnade över nakenbilderna till polisen för bevis, men två veckor senare sköts hon ihjäl av sin tidigare pojkvän med sju skott, som efter mordet även dödade sig själv. 

”Hon återvände till sin universitetslägenhet från sin nattföreläsning och pratade med mig i telefon,” sa McCluskeys mor, Jill McCluskey, i ett uttalande, enligt ABC News

Tog sitt liv efter mordet

”Plötsligt hörde jag henne skrika, 'nej, nej, nej!' Jag trodde att hon kanske hade varit i en bilolycka. Det var det sista jag hörde från henne”, säger modern enligt ABC news. 

Den misstänkte, 37-åriga Melvin Rowland, som dödade sig själv efter mordet, hade träffat Lauren McCluskey, 21, i ungefär en månad, enligt modern Jill McCluskey.

Rowland, som inte var en student vid universitetet, dömdes för försök till sexuellt övergrepp 2004. 

När Lauren McCluskey fick veta om hans kriminella historia, avslutade hon förhållandet den 9 oktober 2018, sade Jill McCluskey.

Rättegången, som inleddes i juni 2020, var fullsatt i Salt Lake County med anledningen av att Lauren McCluskey stämt universitetspolisen för hur de hade hanterat fallet. 

Polisen delade nakenbilder

I rättgången upprepar McCluskeys föräldrar att universitetspolisen misslyckades med att agera på de många grunderna för att hjälpa deras dotter. 

Polisen Miguel Deras gick så långt att han visade hennes nakenbilder för sin arbetskollega. McCluskeys advokat, James W. McConkie, berättade för New York Times att det bara är ett exempel på hur polisen på universitetet behandlade McCluskeys fall olämpligt på grund av hennes kön. McConkie menar att de tog McCluskeys anklagelser mindre seriöst än vad de hade gjort men en mans anklagelser. 

Föräldrarna begär 525 miljoner kronor i skadestånd som ska gå till Lauren McCluskeys Fond med målet att förbättra säkerheten på landets universitet. 

https://twitter.com/Utah_trackfield/status/1054752588707446784

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.