Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ståhl avgjorde direkt när han tog ny seger

Daniel Ståhl vann i Zagreb.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Daniel Ståhl.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Daniel Ståhl fortsätter att rada upp segrar i diskusringen.

OS-guldmedaljören vann friidrottsgalan i Zagreb på 67,79 – en längd han nådde redan i första omgången.

Ståhls segerresultat var över metern längre än när han i förra veckan försvarade sin Diamond League-titel genom att vinna i Zürich. 

Ståhl vann före OS-bronsmedaljören Lucas Weisshaidinger, Österrike, som nådde 66,21 i sista omgången.

Därmed petade österrikaren ned Simon Pettersson från prispallen. Den svenske OS-silvermedaljören fick nöja sig med fjärde plats efter ett kast på 64,77. Pettersson fick inte riktigt till det och var underkänd i fyra av sina sex kast. 

Svenskt rekord av Meraf Bahta

Ståhl hade tre godkända kast och även hans näst längsta, 66,29, var längre än tvåan Weisshaidingers bästa.

Kristjan Ceh, Slovakien, slutade trea med 65,17.

Det blev både världsrekord och svenskt rekord på den något udda distansen 2 000 meter. Francine Niyonsaba, Burundi, noterade världsrekord med tiden 5.21,56 och Meraf Bahta slog Sara Wedlunds svenska rekord från 1995 med fem sekunder då hon noterade 5.47,17. Bahta slutade på nionde plats och Sara Christiansson, 5.48,57, blev tia.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.