Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Årsbästa av Bengtsson – som rev på rekordhöjd

Angelica Bengtsson prisades på Friidrottsgalan i höstas.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Angelica Bengtsson vann SM-guld i stavhopp på nytt årsbästa – 4,74 meter.

Men när ribban åkte upp på 4,82, som skulle ha inneburit svenskt rekord, rev småländskan.

Det är hemmaplan för Angelica Bengtsson när inomhus-SM den här helgen avgörs i Växjö. Bengtsson hade ingen riktig utmanare om guldet – Michaela Meijer stannade på 4,38 – och i stället blev det en kamp mellan 26-åringen och stavhoppsribban.

Segerresultatet 4,74 innebar en centimeterputsning av Bengtssons årsbästa, som hon satte i franska Liévin tidigare i veckan. Hennes ett år gamla svenska rekord (4,81) får dock leva åtminstone ett tag till.

I herrarnas kulstötning tog Wictor Petersson en övertygande seger. 21-åringens segerstöt mätte 20,89 meter, vilket inte bara var personbästa med 19 centimeter utan också innebar en andraplats genom tiderna på Sverigelistan inomhus. Bara Sören Tallhem (21,24) har stött längre. 

Andreas Almgren med svenskt rekord

– Jag hoppas att 20,50–70 ska kunna bli en basnivå, men annars har jag inga resultatmål så. 21,10 är OS-kvalet och det vill jag i och för sig gärna göra men annars handlar det mest om att få tävla på, säger Petersson till Aftonbladet.

På herrarnas 3 000 meter visade tidigare skadedrabbade Andreas Almgren fin form när han satte nytt svenskt rekord: 7.48,34. Kalle Berglund blev tvåa och var slagen med drygt nio sekunder.

I herrarnas höjdfinal fick supertalangen Melwin Lycke Holm nöja sig med ett SM-silver. 15-åringen från Kils AIK stannade på 2,10 meter, vilket var två centimeter lägre än Emil Uhlin, Falu IK.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.