Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är svårt att förstå att han är prins...”

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Efter dubbla världsrekordhopp belönas Armand Duplantis med Victoriapriset.

För att värma upp spelade stavhopparen golf med Prins Daniel.

– Det är svårt att förstå att han är en prins, säger Duplantis och berättar om hur det är att ta emot det ärofyllda priset.

Armand Duplantis är på Öland för att ta emot Victoriapriset. Världsrekordinnehavaren i stavhopp prisas efter sin succé i vintras.

– Det är en ära, minst sagt. Det är overkligt, det är svårt att förstå. Att vara här med min mamma och syster i Sverige.

– Det är en sån speciell stund för mig, speciellt när saker har gått bra för mig i år men samtidigt har saker sedan gått nedförs, inte bara för mig utan alla. Det har definitivt varit något för mig att se framemot och njuta av i de här tuffare tiderna, säger han till SportExpressen.

För att värma upp inför Kronprinsessan Victorias födelsedag och prisceremonin spelade Duplantis golf – tillsammans med Prins Daniel.

– Han var väldigt bra. Definitivt mycket bättre än mig.

– Men det var riktigt roligt. Han är en riktigt jordnära kille, det var väldigt avslappnat. En trevlig golfrunda. Det är svårt att förstå att han är en prins, för det kändes bara som ett par killar som spelade lite golf. Han fick en verkligen att känna så.

”Var jättenära att vinna”

Golfen är ett nyfunnet intresse hos ”Mondo”.

– När allting det här galna började och allting stängde ner hade jag lite tid att börja med något nytt. Jag började med golf för att få dagarna att gå, det var typ det enda som höll öppet.

Stavhopparen bildade under gårdagen lag med Prins Daniel i ”Victoriagolfen”, som hålls varje år.

– Vi kom tvåa tyvärr, vi var jättenära att vinna. Det var lite tråkigt, men nästa gång så.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.