Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annimari Korte förd till sjukhus – misshandlad

Annimari Korte.Foto: Instagram.

För ett par veckor sen var hon med om en mc-olycka.

Nu har Annimari Korte fått uppsöka sjukhus igen.

Detta efter att ha misshandlats av en äldre kvinna i Barcelona.

– Polisen hade aldrig hört talas om något liknande, säger hon till Ilta-Sanomat.

I somras chockade Annimari Korte alla då hon kvalificerade sig för friidrotts-EM.

Hon är nämligen inte häcklöpare till vardags.

Hon är journalist. Den finska 29-åringen, som bor och arbetar i Barcelona, kunde knappt tro sina ögon då hon såg resultatet.

– Det är svårt för mig själv att förstå. Jag träffade en kompis som bad mig komma till Holland och springa häck med honom. Jag gjorde det för skojs skull, jag hade inga som helst förväntningar. Men träningen gick så bra. Jag tränade mer, och mitt mål då var att springa under 14 sekunder. Men i mitt första lopp sprang jag mitt bästa säsongstartslopp någonsin, sa Korte till SportExpressen i somras.

Nu skapar Korte rubriker i Finland igen, men inte på grund av sina sportsliga framgångar.

Annimari Korte misshandlad av kvinna

Enligt Ilta-Sanomat ska hon under helgens oroligheter i Barcelona ha blivit misshandlad av en kvinna. Tidningen skriver att Annimari Korte höll på att byta bostad under helgen och då flyttade en soffa från sin gamla till sin nya lägenhet.

Hon lastade in soffan i en skåpbil på den enkelriktade gatan då en bil försökte ta sig förbi. Skåpbilen blockerade dock vägen och föraren blev rejält irriterad på Korte.

– Kvinnan kom ut ur bilen och började sparka och slå mig. Jag försökte ta mig därifrån men hon följde efter mig.

Efter den traumatiska händelsen har Annimari Korte uppsökt både läkare och polis, skriver Ilta-Sanomat.

– Polisen hade aldrig hört om något liknande. Det har varit väldigt oroligt i Barcelona den senaste tiden och många är arga. Jag är glad att jag flyttar till ett lugnare område nu, säger Korte till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.