Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Angelica Bengtsson satte nytt årsbästa

Angelica Bengtsson prisades på friidrottsgalan för sin insats i VM där hon kom tillbaka efter att ha knäckt staven i ett hopp.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Inte bara Armand Duplantis som imponerade i stavhoppsmattan i kväll.

Även Angelica Bengtsson satte nytt personligt årsbästa med 4,73.

– Det blev ett jätteantiklimax, säger hon till Kanal 9 om sitt misslyckade tredjeförsök på 4,78.

Vid sidan av Armand Duplantis suveräna seger på 6,07 och världsrekordförsök på 6,19 tävlade även Angelica Bengtsson under friidrottsgalan i franska Liévin.

Bengtsson lyckades även hon riktigt bra.

Angelica Bengtsson klarade 4,73 i sista försöket och slutade trea i tävlingen, tio centimeter bakom den olympiska silvermedaljören Sandi Morris. Robeilys Peinado, Venezuela, slutade tvåa på 4,78.

4,73 innebar nytt årsbästa för Angelica Bengtsson som varvar upp formen inför OS.

Årsbästa för Angelica Bengtsson

Men det kunde blivit mer.

I Kanal 9 berättar Bengtsson om sitt sista försök på 4,78 när hon sonika tog för mycket klister på händerna och fastnade på staven.

– Jag blev så exalterad där att jag glömde bort att det var mitt tredje försök. Så det blev ett jätteantiklimax, säger hon skrattandes till Kanal 9.

Duplantis berättar: Bästa känslan med att hoppa

Med hopp över sex meter finns det tillräckligt med tid att fira på väg ner i mattan. Hör Armand Duplantis berätta om bästa känslan i en intervju med CNN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.