Andreas Almgren slog 42-årigt svenskt rekord

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Så har han gjort det igen, Andreas Almgren. Slagit svenskt rekord på 3 000 meter, alltså. Den här gången kommer det också att räknas som ett riktigt rekord.

Under torsdagskvällen sprang 26-årige Andreas Almgren 3 000 meter på 7.41,72 i Lahtis. Därmed slog han Dan Glans 42-åriga rekord på distansen med drygt en halv sekund, skriver svenska friidrottsförbundet på Twitter.

– Jag har haft en rätt tuff vår efter knäoperation så det är underbart att få ett kvitto att allt går åt rätt håll. Jag har gjort en del träningspass som visade att formen var god så jag hade det på känn, säger Almgren till SVT.

Att sätta svenska rekord på distansen är lite av Almgrens specialitet, men han har inte alltid haft lyckan med sig.

I januari i år slog han till med 7.41,60, vilket där och då var en förbättring av hans eget svenska rekord på distansen inomhus. Men då den elektroniska tidtagningen inte fungerade vid tillfället användes manuell tidtagning, vilket innebar att resultatet inte räknades som ett officiellt rekord.

Nu får vi emellertid anta att det var elektronisk tidtagning som användes i Lahtis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.