Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Amerikansk sprinter omkom i bilolycka

Torrin Lawrence.
Foto: Charlie Neibergall

Amerikanska sprintern Torrin Lawrence omkom i en bilolycka under måndagen.

Talangen, som var med och vann guld för USA på 4x400 meter under stafett-VM för två månader sedan, blev bara 25 år gammal.

– Han hade en fantastisk framtid framför sig, säger Max Siegel, vd för USA:s friidrottsförbund.

Torrin Lawrence var på väg till sitt hem i Jacksonville när han fick punktering mitt på motorvägen. Efter att ha larmat gick han ut ur sin bil - som strax därefter blev påkörd av en lastbil.

Bilen slungades mot Lawrence som klämdes ihjäl rapporterar bland annat ESPN.

– Vi är inte riktigt säkra på var han var i förhållande till bilen, men han fångades upp i olyckan, säger polisen Billy Hancock till NBC.

Satte nyligen nytt personbästa

Torrin Lawrence sprang kvalificeringsheatet för det amerikanska lag som vann guld under stafett-VM i Bahamas i slutet av maj. Tidigare denna månad hade han satt nytt utomhus-personbästa på 400 meter med tiden 45.32.

2010 sprang 25-åringen de tre snabbaste inomhustiderna i världen på 400 meter, med 45.03 som bästa tid, och vann då även amerikanska collegemästerskap.

– Vi blev förkrossade över att höra att Torrin gått bort, säger Max Siegel, vd för USA:s friidrottsförbund, i ett uttalande.

– Torrin representerade USA med stolthet och passion och hade en fantastisk framtid framför sig. Vi är bland dem som kommer att sakna honom otroligt mycket.

Sorg bland stjärnorna

Flera amerikanska friidrottsstjärnor uttrycker sin sorg och sina kondoleanser på Twitter.

"Tråkigt att höra att Torrin Lawrence gått bort. Mina böner går ut till hans familj och vänner. Vi förlorade en talangfull medlem av vår löparfamilj", skriver fyrfaldige olympiska mästaren Allyson Felix.

"Vila i frid Torrin Lawrence. Jag ber för honom och hans familj. Definitivt tragiskt, vårda livet", skriver sprintern Wallace Spearmon.◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.