Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Allyson Felix firade med dottern efter comebacken

Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP TT NYHETSBYRÅN

Allyson Felix, 33, är med stor sannolikhet klar för sitt nionde raka VM.

Comebacken efter att ha fött barn blev en framgång.

– Glöden finns fortfarande kvar, säger amerikanskan.

Allyson Felix har sex OS-guld, elva VM-guld och har under stora delar av 2000-talet varit en av friidrottsvärldens största stjärnor.

Efter VM i London 2017, där Felix sprang hem ett guld i långa stafetten och ett brons på 400 meter, tog hon förra sommaren en timeout eftersom hon och maken Kenneth väntade barn.

I november 2018 föddes dottern Camryn med akut kejsarsnitt i 32:a veckan efter ett dramatiskt dygn där Felix hade drabbats av preeklampsi, det som tidigare brukade kallas för havandeskapsförgiftning.

– Läkarna sa att både mitt eget och mitt barns liv var i fara, berättade Felix.

Har riktat hård kritik

Under de åtta månader som passerat sedan dess har Allyson Felix tagit stark ställning för att förbättra förutsättningarna för kvinnliga idrottare som föder barn.

Bland annat har hon riktat hård kritik mot sin egen sponsor Nike, vilket innebär att hon tävlade i helsvart dräkt utan logga vid de amerikanska VM-uttagningarna.

I finalen på 400 meter slutade Felix sexa på tiden 51,94 vilket inte räcker för att ta en individuell plats på höstens 400 meter i VM.

”Det ger mig hopp”

Men troligtvis kommer hon att dyka upp i Doha ändå, eftersom hon genom sin sjätteplats är högaktuell för en plats i USA:s långa stafettlag.

– Jag skulle älska att få springa individuellt i VM men i det skedet av min karriär som jag är i så är jag tacksam för alla möjligheter att få delta på VM. Mitt mål är sedan att ta mig till OS nästa år och få avsluta min karriär på mina egna villkor. 

– Det jag presterade här på uttagningarna gjorde jag trots väldigt lite träning bakom mig så det ger mig hopp. Det skulle vara galet av mig om jag var besviken, säger Allyson Felix.