Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Friends arena kan tvingas bygga om

Foto: Joel Marklund

Efter landskampen mot Norge på onsdagen klagade landslaget. Och allsvenska AIK har tidigare riktat kritik mot den dåliga gräsmattan. Nu kan miljardbygget Friends arena i Solna tvingas bygga om.

Under torsdagen hade AIK:s ledning ett möte med Friends Arenas vd Thomas Perslund. En av frågorna var det usla gräset på nationalarenan, uppger Dagens Nyheter.

Åtgärdat inför nästa säsong

– Vi tycker att det är jättejobbigt att vi inte har en fungerande gräsmatta, säger Tomas Perslund till tidningen.

– Det kommer att vara åtgärdat inför nästa säsong.

Lyfta upp gräsmattan

I år har man löst problemet genom att byta gräsmatta. Men det är dyrt och kostar upp till 1,5 miljoner kronor varje gång.

En av de nya lösningarna som diskuterats är, enligt DN, att lyfta upp gräsmattan och lägga in ett ventilationssystem under. Det skulle ge syre åt gräsmattan.

Sprickor i betongen

Men det är inte bara gräset som ger huvudvärk åt miljardbygget Friends arena. Även betongen vid huvudentrén har börjat spricka. Nu kommer den i stället att täckas av en stor plastmatta.

– Det är bara en estestisk fråga och har inget med säkerheten att göra, säger Thomas Perslund till Dagens nyheter.

– Vi tycker inte att det är snyggt helt enkelt.

Enligt Peab, som skött arenabygget rör det sig om ett område på ett par tusen kvadratmeter som ska täckas av plastmattan.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.