Frida Wallberg går sin viktigaste match i karriären i kväll och den kommer att bli tuff.
Frida Wallberg går sin viktigaste match i karriären i kväll – och den kommer att bli tuff.

Frida: Jag skulle aldrig vika ut mig

Publicerad
Uppdaterad
Söt, blond tjej.
Nej, Frida Wallberg är så mycket mer än så.
Visst är det väl kul att se bra ut, men jag skulle aldrig ställa upp på några utvikningsbilder.
I kväll ställs vår stora boxningsstjärna Frida Wallberg mot den meriterade italienskan Angela Cannizzaro i sin femte proffsmatch. En match som kan vara nyckeln till de stora arenorna. I går vägde Frida in under 61 kilo. Psykas ni tjejer lika mycket som era manliga kollegor vid invägningen? – Jodå, det förekommer, men vi brukar inte vara lika våldsamma som killarna. – Men italienskan försökte verkligen. Hon bara blängde på mig men sånt funkar inte på mig.

"Kanske kan de bli lurade"

Och vad är din psykningstaktik? – Jag brukar vara ganska lugn, kanske kan de bli lurade av den lilla lugna tjejen och tro att jag inte kan vara så farlig i ringen. Men om Angela Cannizzaro tror att hon kommer att få en lätt match så ska hon nog tänka om. – Så fort jag kliver upp i ringen så får jag en massa adrenalin och blir så himla taggad, berättar Frida. – Jag har hört att jag är som en ängel utanför ringen och som en djävul i. Det kanske är så att du kan spela på ditt utseende, den lilla söta tjejen? – Kanske lite, jag har ju hört många gånger "att den där lilla tjejen kan nog inte boxas"

Gillar att bli fotad

Har du andra fördelar av ditt utseende, får du många modelljobb? – Jodå, när jag bodde i Stockholm fotades jag en hel del och sånt tycker jag bara är kul. – Jag har varit med i Café en gång för länge sedan också, men det var en snygg bild i ringen fullt påklädd. Jag skulle aldrig ställa upp på några utvikningsbilder.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag