Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fredrik Djurling slutar: "En av de bästa"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Marcus Ericsson

Fredrik Djurling, 31, slutar spela innebandy.

Efter två VM-guld och ett SM-guld med AIK väljer den långe centern, som utsågs till årets spelare 2009, att avsluta karriären.

- En av de bästa genom tiderna, säger förre lagkamraten Peter Fischerström.

Han var moderklubben Järfälla trogen till 2007.

Då gav Fredrik Djurling sig ut på SM-guldjakt.

Efter två säsonger i AIK fick han äntligen lyfta bucklan i Globen 2009. Han utsågs dessutom till årets spelare i svensk innebandy.

Han blev kvar i ytterligare två säsonger innan han följde med lagkamraten Emanuel Antener till Schweiz för spel i Floorball Köniz.

Där blev han bortglömd för den svenska innebandypubliken och petades sedermera ur landslaget.

Poängbäst i VM 2008

Men när Fredrik Djurling nu väljer att lägga av - efter att ha lämnat Köniz i våras - kan han se tillbaka på en framgångsrik karriär.

Förutom SM-guldet med AIK skördade han många stora triumfer i det svenska landslaget, där han länge bildade en fruktad kedja med Daniel Calebsson och Magnus Svensson.

Både 2004 och 2006 kunde den nu 31-årige titulera sig världsmästare.

2008 vann han hela VM-turneringens poängliga efter bland annat tre poäng i finalen mot Finland. Trots det fick han nöja sig med ett silver. Precis lika snöpligt blev det 2010.

Totalt drog Fredrik Djurling på sig landslagströjan vid 71 tillfällen och producerade 66 poäng (44+22).

"En ära att spela med dig"

På sitt Facebook-konto bekräftar Järfälla-sonen, som ryktades hem till AIK tidigare i somras, att karriären nu är över:

"Eftersom jag fått ett par förfrågningar om min sportsliga framtid är det kanske på sin plats att meddela att jag har slutat spela innebandy. Med det sagt får jag även passa på att tacka alla personer jag stött på genom innebandyn, det har varit en ära att få dela sport med er! Jag önskar er all lycka i framtiden och vem vet, vi kanske ses i en sporthall någon gång."

Direkt rasade hyllningarna in:

"Det är en ära att ha fått spela i samma lag som dig!!", skriver Warbergs Erik Svenson, tidigare lagkamrat i Järfälla.

"Trist att höra, har varit en ära att lira med och mot dig", skriver förre Järfälla-spelaren Jens Frejd som numera huserar i den schweiziska ligan.

"Så det räckte med två år i Schweiz för att bli ekonomiskt oberoende. Lycka till Fredde, en av de bästa genom tiderna!", skriver backlegendaren Peter Fischerström som tillbringade många år med Djurling i AIK och landslaget.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.