Johan Lundqvist och kompani i Caperio/Täby hade ledningen bara minuter från slutet i vårens SM-final i Globen. Men Warberg vände och vann med 5-3. Efter en tuff försäsong siktar nu Täby på att skrälla igen. Foto: Scanpix
Johan Lundqvist och kompani i Caperio/Täby hade ledningen bara minuter från slutet i vårens SM-final i Globen. Men Warberg vände och vann med 5-3. Efter en tuff försäsong siktar nu Täby på att skrälla igen. Foto: Scanpix

Framtidens innebandy

Publicerad
Uppdaterad
INNEBANDY. Caperio/Täby var förra årets stora skräll.
Med sitt snabba, blixtrande spel tog de innebandy-Sverige med storm.
Och det räckte hela vägen till final.
Nu är frågan - kan de göra det igen?
Caperio/Täby FC har haft en tuff försäsong. Flera spelare har lämnat laget och de nyförvärv som kommit in håller fortfarande på att spela in sig.
– Det har varit lite upp och ner och vi kommer få fortsätta jobba under början av säsongen. Men det hade vi räknat med, säger tränare Magnus Jäderlund.

Explosivt spel

Täby gjorde sig under förra säsongen kända för sina snabba omställningar och sin förmåga att fullständigt explodera i lägen när det verkligen behövdes. Det var på det sättet de hämtade upp underläget mot AIK i kvartsfinalen och mot Pixbo Wallenstam i semifinalen. I år vill de bli ännu snabbare, mycket med hjälp av nyförvärven Daniel Dalbjer, Kristoffer Svensson och Filip Urwäder.

”Framtidens innebandy”

– Vi vill spela framtidens innebandy, och den är snabb, säger Jäderlund.
Men trots finalskrällen i våras har laget inte drabbats av hybris.
– Hade vi fått behålla vårt lag hade det kanske varit risk för det, men situationen vi har i dag gör att vi måste kämpa.
Målet är ny SM-final, men först ska laget gå till slutspel.
– Det är det som är utmaningen för oss. Vi har ett lag med vinnarskallar som passar för slutspel, men gruppspelet kommer först.

***

AIK ska ta revansch efter slutspelsfiaskot

Niklas Jihde fortsätter i AIK. Foto: ScanpixINNEBANDY. Förra året slutade snöpligt.
I år ska AIK ta revansch.
– Guld är det enda som gäller, säger tränare Mikael Karlberg.
Svenska mästarna fick respass ur slutspelet redan i kvartsfinalen. Motståndarna var värsta tänkbara konkurrenten Caperio/Täby och de gulsvarta försvann med svansen mellan benen.
– Vi analyserade nederlaget grundligt och upptäckte vad som gått fel. Alla hade inte den motivation som krävdes, men nu, med Hallstenson (Ulf) som ny tränare har vi fått en nytändning, säger Mikael Karlberg.
AIK har tappat en hel del spelare, men även värvat nya, däribland målvakten Pekka Nieminen.
– Det var en av de delar vi ville förbättra. Vi ville ha två bra målvakter och bättre träningar. Det har vi fått, vi är favoriter och det är bra. Det visar att de andra lagen fortfarande har respekt för oss.

PREMIÄRMATCHER
Måndag: Dalen–Täby
Tisdag:
AIK–Järfälla
Onsdag: Färjestaden–Warberg, Jönköping–Balrog
Torsdag: Pixbo–Helsingborg
Fredag: Falun–Storvreta
AnnaMaria Jansson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag