Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatans tunga hyllning: ”Tror alla vet det nu”

Foto: TIMGROOTHUIS / WITTERS BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ARVIDSON PETTER / ARVIDSON PETTER BILDBYRÅN

För ett par dagar sen sa han att han var "mycket bättre" än spelarna i det svenska landslaget.

Men efter massiv kritik i fotbollsvärlden – och efter krossen mot Mexiko – är Zlatan Ibrahimovic säker på sin sak.

– Sverige kan vinna VM, säger han till Aftonbladet. 

I en intervju med ESPN, som publicerades två dagar innan ödesmatchen mot Mexiko, fick Zlatan Ibrahimovic frågan om det känns konstigt att se Sveriges VM-matcher.  

Svaret?

– Nej. Men i början, de första matcherna, då kändes det konstigt att kolla, för jag kände att jag kunde göra det bättre än dem, förstås. Och det känner jag fortfarande, sa han då.

Efteråt fick den svenske landslagsikonen utstå en hel del kritik. Oliver Holt, krönikör på Daily Mail, kallade Zlatan för både "självupptagen" och "tragisk", medan The Telegraphs James Ducker skrev:

"Vilken arrogant **** han kan vara".

Efter Sveriges 3-0-pulverisering av Mexiko är tongångarna från Zlatan Ibrahimovic dock annorlunda. Efter att ha varit i Ryssland i reklamsyfte är 36-åringen nu tillbaka i vardagen i Los Angeles.

 

LÄS MER: Allt om Sveriges åttondelsfinal 

LÄS MER: Åttondelsfinaler i VM 2018 – alla matcher 

Zlatan: ”Som att bli av med oskulden”

Och han tror stenhårt på Sverige inför åttondelsfinalen mot Schweiz som spelas på tisdag.

– Jag är inte förvånad över Sveriges framgångar. Jag sa redan innan VM att de går långt, att de antagligen vinner. Sverige kan vinna VM, säger han till Aftonbladet. 

– Den som spelar mot Sverige kommer att få det jobbigt. Jag tror att alla vet det nu. Sverige har visat det. Men jag tror också att det blir en svår match – en europeisk sammandrabbning.

I dagarna släppte ESPN årets upplaga av tidningen Body Issue – där idrottskroppen hyllas. Tidigare har idrottsstjärnor som Serena Williams och Michael Phelps kastat kläderna för magasinet och i de minst sagt uppmärksammade bilderna visade Ibrahimovic för första gången upp en tidigare dold tatuering på rumpan.

 Zlatan Ibrahimovic är nöjd med de lättklädda bilderna i Body Issue.

– Det var en annorlunda erfarenhet – som att bli av med oskulden. Men det var okej. Det var coolt. De fick mig att känna mig bekväm och det är vad det handlar om. Jag är glad för bilderna. Nu vet folk hur jag ser ut utan kläder, säger han.

 

LÄS MER: Slutspelet i VM 2018 – allt du behöver veta

LÄS MER: Sverige i VM – trupp, betyg och matcher

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller