Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VM-bilderna som har gjort Trump vansinnig

Ratar Trump efter VM-guldet.
Foto: KEVIN DIETSCH / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump har hamnat på kollisionskurs med de amerikanska guldhjältarna från fotbolls-VM. 

Enligt nyhetsbyrån AP har ett klipp från mästerskapet i Frankrike lett till en konflikt mellan Trump och nyhetskanalen Fox News. 

Med en säker 2-0-seger i finalen mot Nederländerna säkrade USA sitt fjärde VM-guld och cementerade sin roll som dominant inom världsfotbollen. 

Men hemma i USA är guldhjältarna ett kontroversiellt landslag i vissa kretsar. Största stjärnan Megan Rapinoe är en uttalad motståndare till president Donald Trump, och laget har vägrat att acceptera en inbjudan till Vita huset. 

– Det finns så många andra människor jag hellre pratar med, betydelsefulla konversationer som kan påverka saker i Washington, i stället för ett besök i Vita huset, säger Rapinoe till CNN. 

Skanderade mot Trump

Men det är tydligen inte Rapinoes frispråkighet som är den största nageln i ögat för Trump när det kommer till VM. Enligt ansedda nyhetsbyrån AP, som hämtar sin information från två källor inifrån Vita huset, är det klipp som sändes i konservativa nyhetskanalen Fox News som gjort Trump ”extra irriterad”.

I klippet befinner sig reportern Greg Palkot på en sportbar i Frankrike som precis har  sänt finalen mellan USA och Nederländerna. Men när besökarna på baren upptäcker att Palkot är utsänd från Fox News, så börjar de skandera ”Fuck Trump! Fuck Trump!”.

”Få ut den där rasisten!”

Därefter intervjuar Palkot en glad supporter – som också tar chansen att skicka en känga till Trump.

PALKOT: Tvivlade du någonsin på att de skulle vinna?

SUPPORTER: Aldrig någonsin. Nu måste vi vinna 2020. Demokraterna! Få den där rasisten ur Vita huset!

PALKOT (till kameran): De är väldigt glada. Det är en politisk fråga också, som ni kan se. 

Enligt AP är klippet förklaringen till att Trump tidigare i veckan twittrade ut en kryptisk uppmaning till nyhetskanalen.

”Fox News håller på att förändras, men de glömmer människorna som gjorde dem stora”, skrev Trump. 

https://youtu.be/5iUz0jdFADE
Glädjeyra efter VM-bronset.