Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VM-rankning: De går vidare från grupperna

Svettigt värre för Janne Andersson=Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Neymar hoppas på världes fotbollstokigaste land och högre makter i jakten på ett VM-guld.Foto: ANDRE DURAO / POLARIS POLARIS IMAGES
Blir det en mästerlig Messi-sommar i Ryssland?Foto: PAVEL GOLOVKIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Lottningen är klar.

Nu handlar allt om hur VM slutar.

Expressen Mattias Larsson berättar redan nu vilka som går vidare ur gruppspelet – och vilka som åker ur.

Grupp A

1. Uruguay

2. Ryssland

3. Egypten

4. Saudiarabien

Kommentar: Edison Cavanis och Diego Godins Uruguay slutade tvåa bakom Brasilien i kvalet och är väldigt starkt som lag. Ryssland på hemmaplan kommer att bli svårslagna och det kommer att krävas en rejäl överraskning om övriga lag ska avancera.

 

Grupp B

1. Spanien

2. Portugal

3. Marocko

4. Iran

Kommentar: Spanien mot Portugal i det iberiska derbyt kommer att bli en av gruppspelets allra största nummer. Kan Ronaldo leda sitt land till seger över storebror? Marocko och Iran ska inte ha någonting att hämta på de europeiska giganterna. 

 

Grupp C

1. Frankrike

2. Danmark

3. Australien

4. Peru

Kommentar: Peru gick till VM efter att ha slagit Nya Zeeland i play. Frankrike är dunderfavoriter och Åge Hareides Danmark lika klara tvåor. Australien är dock alltid svårslaget. Två klara favoriter, men inga tokiga lag bakom.

 

Grupp D

1. Argentina

2. Kroatien

3. Nigeria

4. Island
Kommentar: Tuff, tuff lottning för Island. Frågan är vilka skrällmöjligheter Ö-laget har. Nigeria är inte lika starkt som i tidigare VM. Argentina med Messi i spetsen är en stjärnparad och även Kroatien har en jättemöjligt att avancera.

 

Grupp E

1. Brasilien

2. Serbien

3. Schweiz

4. Costa Rica

Kommentar: Serbien från pott 4 var alla högra rankade länders mardröm. Brasilien dansar vidare. Schweiz gick till VM efter sammanlagt 1–0 i playoff mot Nordirland. Serbien blir tvåa, om inte Celso Borges Costa Rica kan skrälla som 2014?

 

Grupp F

1. Tyskland

2. Sverige

3. Mexiko

4. Sydkorea

Kommentar: Tyskland vinner gruppen, kamp bakom mellan Sverige och Mexiko. Vela, Guradado och gänget är bra. Men Sverige, med den taktiska disciplin man visat i kvalet, får tipset. Sydkorea sju poäng bakom Iran i sin kvalgrupp.

 

Grupp G

1. England

2. Belgien

3. Tunisien

4. Panama

Kommentar: Superskrällen i kvalet Panama kommer inte att kunna skrälla igen. Tunisien är klar trea i sammanhanget men frågan är om någon grupp i lottningen har två lika starta avancemangsfavoriter som England och Belgien.

 

Grupp H

1. Polen

2. Colombia

3. Senegal

4. Japan

Kommentar: Den på papperet svagaste gruppen. Polen, anförda av superstjärnan Robert Lewandowski, får favoritskapet. Colombia, med Jamez Rodriguez i spetsen, utmanar närmast bakom. Senegal och Japan måste överprestera.

 

VM-TIPSET: Tävla och bli bäst i Sverige

MISSA INGET! Få VM-nyheterna direkt i Messenger! 

LÄS MER: Sveriges grupp och VM-schema

LÄS MER: Sveriges trupp till fotbolls-VM 

LÄS MER: Alla trupper i fotbolls-VM 

LÄS MER: Alla tv-tider för VM 2018

LÄS MER: Fotbolls-VM – hela spelschemat 

FÖLJ VM: Liverapporter från alla VM-matcher

LÄS MER: Vad är VAR – och varför finns det