Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi har koll på kisset – så att säga, haha”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

RENNES. Temperaturer på över 30 grader under ett mästerskap kräver sina förberedelser. 

Landslagsspelarnas vätskenivåer kontrolleras dagligen för att de ska vara i så bra slag som möjligt.

– Det är bara att hälla i sig, säger Nilla Fischer.

Värmeböljan fortsätter i Frankrike och under Sveriges kvartsfinal mot Tyskland på lördag väntas temperaturerna ligga på runt 30 grader.

Det svenska landslaget har börjat vänja sig vid att träna och spela i värmen, men gör ändå dagliga kontroller för att se till att vätskenivåerna i kroppen ser bra ut.

– Vi har koll på kisset, kan man säga, haha, säger Caroline Seger.

– Det gäller för oss att vara noga, det är inget nytt för oss. Vi får höra om vi dricker för lite.

Seger: ”Kan inte påverka det”

Frågorna om hur det är att spela i värmen fortsätter att ta plats när spelarna möter medier. Men eftersom väderförhållandena inte är någonting som kan påverkas försöker de att inte lägga för mycket tankeverksamhet på det.

– Det är varmt så klart, men det gäller för vår del att fylla på vätska och mat. Många vätskepauser, säger Caroline Seger.

– Det kommer bli varmt på lördag, kanske 35 grader vid halv sju. Det sliter så klart mycket mer än vid annan temperatur. Men det är samma för båda lagen, vi kan inte påverka det utan bara att gilla läget.

Sverige spelar kvartsfinal mot Tyskland på lördag klockan 18.30 i Rennes. Ett motstånd som man inte har vunnit mot sedan 1995 i tävlingssammanhang. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM 2019: Sveriges matcher och tv-tider  

LÄS MER: Här är Sveriges trupp till fotbolls-VM